AARTSWOUD - Houtkunstenaar Durk Schilstra uit Dokkum komt op zondag 16 augustus zijn kunsten vertonen op het erf van het Rundveemuseum in Aartswoud. Durk demonstreert op deze dag hoe hij vakkundig twee beelden uit een houten stam zaagt. De gemaakte beelden worden aan het eind van iedere sessie verloot. En een heuse Durk Schilstra is een mooie aanwinst voor de tuin.

Durk Schilstra beoefent de zaagkunst al een jaar of vijf. Geef hem een kettingzaag en hij creëert de mooiste beelden. Hij wekt het liefst met vrij harde houtsoorten zoals iep en maakt behalve vrije vormen graag dieren. Eekhoorns, vissen en met name vogels hebben zijn voorkeur. Aan dieren dus geen gebrek in en rond het museum.

Zijn werk sluit mooi aan bij dat wat het Rundveemuseum graag laat zien. De aanwezige dieren zijn allen van een oorspronkelijk Nederlands ras die al vrij uitzonderlijk zijn. De koeien zijn daarbij het meest belangrijk. Er is veel informatie over het hoe en waarom van de bijna verdwenen koeienrassen. In het unieke museum is als enige plek in ons land te zien hoe de oorspronkelijke koeienrassen er uit zien. Ook kleinere dieren komen aan bod. Schapen, geiten, kippen, eenden en ganzen scharrelen rond en laten zien waarom ook zij bijzonder zijn. En in de nu lege potstal zijn allerlei Oudhollandse spelletjes voor kinderen. Een leuk uitstapje dus voor het hele gezin.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Wij verzoeken u vriendelijk de richtlijnen te volgen die verband houden met het corona virus. Het museum werkt met 2 tijdsblokken. Graag ontvangen wij u tussen 12.30 en 14.30 uur, of tussen 14.30 en 16.30 uur. Voor bezoek kunt u reserveren via info@rundveemuseum.nl of via 06-12568365

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl