HOORN - Auteur en onderzoeker naar mensen met een BDE, Catja de Rijk-Kudelstaart: Coach, kreeg tijdens een hartstilstand een BDE, Mirjam Leféber-Alkmaar: Therapeut, heeft gedurende een meditatie een BDE gehad.

Zij vormen het BDE-team en geven in Nederland lezingen o.a. aan mensen die dit hebben meegemaakt.
Er zijn meer dan 600.000 mensen in Nederland met een Bijna-dood-ervaring, bijvoorbeeld door een medisch trauma, ongeluk, psychische crisis, meditatie of spontaan. Iedereen kan deze ervaring krijgen.
Het is een Life Change die de meeste levens op z’n kop zet, helaas niet altijd op een positieve manier. Verwarring, bovennatuurlijke ervaring, onbegrip, emotie, heimwee, persoonsverandering en trauma leidt vaak tot een eenzaamheid die soms tientallen jaren kan duren.
Uit ons onderzoek blijkt dat de BDE nog nauwelijks bekend is bij Medici, verpleegkundigen en therapeuten. Via lezingen proberen wij, ook deze doelgroep te bereiken.
De interesse is inmiddels gewekt bij de tv omroepen, magazines en bladen om de aandacht te geven aan de Bijna-dood-ervaringen.

Ons doel:
Bekendheid, zodat mensen met een BDE ons weten te bereiken, samenwerking met ziekenhuizen, revalidatiecentra’s, thuiszorg, het organiseren van een symposium, college voor medisch studenten, verpleegkundigen en iedereen die werkzaam is in de zorg.

Lezing: woensdag 3 april
Locatie: Kapel Dijk en Duin,
Wilhelminalaan 1,
1624 MA Hoorn.
Aanvang: 20.00 uur.
Entree: € 15,-

Aanmelden: www.bde-verrijking.com
Bellen: Mirjam Leféber 06-2187 5578