HOORN - Ook tijdens de Herfstvakantie is er genoeg te beleven in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Er zijn nog steeds twee leuke tentoonstellingen, kinderen kunnen spelen en knutselen en een puzzeltocht of quiz op de Audiotour doen. De koffie in het Museumcafé kost nog steeds slechts 1 euro, in de MuseumShop zijn er leuke kado’s en boeken en natuurlijk het nieuwe boek over 70 jaar Kindertelevisie. Bezoek het museum in de voormalige gevangenis op het Oostereiland.

Het leuke van dit museum blijft dat op het ene moment opa of oma de gids is, dan weer de kleinkinderen die uitleg geven en vervolgens ouders over hun jeugd kunnen vertellen. Het leven van meerdere generaties komt immers voorbij in het Museum van de 20e Eeuw. Ook de exposities over 50 jaar Jan, Jans en de Kinderen (en de Rode Kater) en die over de historie van de Nederlandse kindertelevisie passen prima bij deze reis door de tijd.

Spelen en spellen
In de lange gang van de oude gevangenis heeft het museum nu leuke spelen en spellen opgesteld. Ga met je opa sjoelen, maak met je moeder een reuzetoren van Kapla blokjes, speel met je broer of zus lekker met Playmobil of LEGO. Of speel een klassiek spelletje tafelvoetbal of Vier op een Rij of duik in het magnetisch visspel. Je kunt ook een mooie constructie bouwen met Matador. Ook zijn er leuke doe-dingen bij de oude interieurs. Typen op een oude schrijfmachine, schoenen poetsen, hoepelen of tollen en veel meer.

Interactief
Maak op de bank van Jan, Jans en de Kinderen een selfie met je gezin en maak kans op een JJK-pakket. Stap in een ouderwetse telefooncel of een Fotohokje. Draai aan het stuur van de Bereboot, klauter in de Pipowagen of ga samen met Swiebertje en Saartje op de foto. De quiz op de AudioTour is ook een aanrader.

MuseumShop
De MuseumShop is overigens ook zonder een museumbezoek toegankelijk! Er is een unieke collectie cd’s, muziek- en radioboeken, er zijn beeldjes en Kersttruien van Jan, Jans en de Kinderen, er is veel pluche in alle maten en prijzen, veel keuze in puzzels (binnenkort ook een Hoorn-puzzel!) en groot deel van de collectie is ook online te koop: www.museumhoorn.com

Het museum is alle dagen van de week open. Met de MuseumKaart heeft u gratis entree en met uw bezoek steunt u het museum ook nog eens na een zware Corona-periode. Kijk voor alle informatie, ook parkeren, op www.museumhoorn.nl