ENKHUIZEN - Op donderdag 28 maart organiseren wij op onze middelbare school aan het Boendersveld 3 in Enkhuizen de jaarlijkse GoedeDoelenDag tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Op deze dag zet de hele school, alle leerlingen en personeelsleden, zich in voor het goede doel. Dit jaar is dat het nationale ‘Ouderenfonds’. Het fonds organiseert preventieve en sociale activiteiten om eenzaamheid te bestrijden en voorkomen, om kwetsbaarheid te verminderen en ter bevordering van de zelfredzaamheid van ouderen in Nederland.

Jaarlijkse traditie

We organiseren de GDD al jaren, vroeger de dag voor de kerstvakantie, nu de laatste jaren vlak voor het Paasweekend. Vorig jaar hebben we geld opgehaald voor stichting Kinderhulp. Een impressie van de dag is hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=DWGS519Pqxg

Activiteiten

Een van de pijlers is het zaalvoetbaltoernooi (36 teams spelen in de Drecht), er doet al jaren een team van mannelijke docenten mee onder de naam ‘golden oldies’, maar nu ook voor het eerst een team van vrouwelijke personeelsleden. Ook is er de frisse GoedeDoelenDuik (in het IJsselmeer om 9.00 uur). Een andere grotere ‘activiteit’ is de Grote Loterij, waarbij er in de aula meerdere trekkingen zullen plaatsvinden met diverse prijzen, beschikbaar gesteld door de lokale bedrijven.

Nog meer te doen

In de kleine aula worden optredens verzorgd door onze eigen leerlingen op verschillende tijdstippen. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten: zoals een koffie- en theehoek, rommel- en boekenmarkt, lolly’s of naambordjes maken; henna tattoos zetten; op de foto; verkoop van diverse producten en vele lekkernijen; spelletjes spelen; kleine workshops en nog heel veel meer.

Voor al uw vragen en opmerkingen is de organisatie bereikbaar via: goededoelendag@rsg-enkhuizen.nl. Iedereen is van harte welkom, zien we jullie aankomende donderdag???