MEDEMBLIK - Diverse bekende voetballers hebben hun medewerking verleend aan de veiling voor Inloophuis Medemblik door een gesigneerd wedstrijdshirt aan te bieden.

Corona treft niet alleen bedrijven, maar ook goede doelen die afhankelijk zijn van giften. Inloophuis Medemblik is daarom een veilingwebsite gestart en mag nu ook diverse voetbal wedstrijdshirts van bekende spelers veilen. Voor de voetballiefhebbers een unieke kans om in het bezit te komen van zo’n shirt. Van de Rabobank kregen we een ingelijst wedstrijdshirt van AZ, gesigneerd door Teun Koopmeiners, de aanvoerder van AZ. Maar er komen meer shirts op de veilingwebsite te staan, o.a. een keepersshirt van Cambuurspeler Sonny Stevens, een wedstrijdshirt van Bart van Hintum van Groningen en het keepersshirt van Marco Bizot van AZ. Belangrijk om als voetballiefhebber de veilingsite de komende week in de gaten te houden!

Inzet van de veiling voor Inloophuis Medemblik komt uit diverse hoeken. Los van de geweldige medewerking van bovengenoemde voetballers en de Rabobank, hebben we ook kavels ontvangen van particulieren, kunstenaars, dienstverleners enz. Maar ook bedrijven en organisaties, b.v. Vlaar techniek, Café Brakeboer, Deen supermarkt, Gewoon lekker, de kerken en PALL (voorheen Medistad), en Mirandamania ondersteunen de veiling van Inloophuis Medemblik. Kavels voor de veiling kunnen nog steeds aangemeld worden. De veiling sluit 4 februari 20:00 uur www.veiling.inloophuismedemblik.nl

Donderdag 4 februari, Wereldkankerdag, is er speciale aandacht voor mensen geraakt door kanker. De wetenschap maakt grote stappen, maar niet alle patiënten profiteren van de vooruitgang. Veel is bereikt, maar we zijn er nog lang niet. Gelukkig is er licht aan de horizon. Patiënten van kankersoorten die vroeger dodelijk waren, herstellen soms voor 100%. Maar de aandacht en ontwikkelingen tegen kanker mag niet verslappen of stilstaan. Het is ook goed te beseffen dat we in Nederland bevoorrecht zijn. In arme landen zijn de gevolgen van kanker nog steeds dramatisch en ook daar vraagt het Inloophuis aandacht voor op Wereldkankerdag.

Tijdens Wereldkankerdag is het Inloophuis online aanwezig van 09.00 tot 21:00 uur. We zijn dan te bekijken via ZOOM , maar ook via diverse social mediakanalen. Op deze bijzondere dag komen ook de patiënten en mantelzorgers aan het woord. Thema’s rondom kanker en zinvol leven staan centraal. Kanker betekent immers niet alleen je ziekte overleven, maar ook wat je zelf kan bijdragen aan je herstel al dan niet met behulp van je omgeving, professionele hulpverleners en je familie. Het Inloophuis levert voor de meeste mensen een waardevolle bijdrage, ontspanning en perspectief. Kanker betekent gelukkig ook niet altijd het einde.

Als afsluiter wordt deze avond het Inloophuis in de kleuren oranje en blauw verlicht, de kleuren van Wereldkankerdag.

Meer over deze dag staat vanaf zondag 31 januari op de website van het Inloophuis: www.inloophuismedemblik.nl
De veiling staat op www.veiling.inloophuismedemblik.nl En bieden en inbrengen kan al