HOOGWOUD - Deze zomer is er van 16 juni tot 15 september een verrassende foto-expositie te zien in het vierkant en op de dars van Museumboerderij West-Frisia. Fotograaf Kenneth Stamp maakte in opdracht van de Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp een serie foto’s over bewoners van de piramide van Noord-Holland, de stolpboerderij. Aan de expositie is een fotowedstrijd verbonden waarbij elke bezoeker een foto kan maken van de Museumboerderij. De foto’s worden aan het eind van het seizoen deskundig bekeken door Kenneth. De prijs is een mooie afdruk van de betreffende foto.

Kenneth Stamp is een veelzijdige fotograaf met landelijke bekendheid en wordt voor veel projecten gevraagd. Zijn werk wordt momenteel getoond op het Fotofestival Naarden, andere opdrachtgevers zijn provincie en rijk. Hij is door de Stolpencommunity Vierkantdelers benaderd om hun stolpenambassadeurs te portretteren. Kenneth brengt de menselijke factor terug in de stolpenfotografie. De Boerderijenstichting weet dat het juist de bewoners zijn die dit prachtige agrarische erfgoed kunnen laten voortbestaan. Hun enthousiasme is cruciaal om met nieuwe, passende functies de oervorm van de stolp te behouden. Eeuwenlang was de stolp het kloppend hart van een veeteeltbedrijf. Ook de stolp waarin Museumboerderij West-Frisia is gevestigd heeft een andere functie gekregen waardoor het gebouw behouden blijft. In het vierkant, het hooivak, de stallen en het woongedeelte bevindt zich een schat aan voorwerpen uit voorbije tijden. In deze boerderij is ooit een apart woongedeelte gemaakt voor de grootouders: een vooruitziende vorm van de kangoeroewoning.

Het museum is vanaf 16 juni tot en met 15 september van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 - 16.30 uur te bezoeken op Koningspade 31 in Hoogwoud. Volwassenen betalen € 4 - , kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Informatie over groepsbezoek en overige activiteiten zijn te vinden op www.museumboerderijwestfrisia.nl