KOP VAN NOORD-HOLLAND – Glasvezelaanbieder FiberNH is inmiddels halverwege de vraagbundelingsperiode in de buitengebieden van Schagen, Den Helder en Langedijk. Laatstgenoemde sloot deze week een officiële samenwerking met FiberNH om de kans op de komst van een glasvezelnetwerk te vergroten. De glasvezelboer maakt zich op voor de laatste beslissende weken, die eerder in Noord-Holland altijd nog voor een positief eindresultaat hebben gezorgd.

Gemeentelijke samenwerking
Tijdens een eerdere succesvolle vraagbundeling in 2018 sloot FiberNH al een samenwerking met de gemeente Medemblik. Sinds deze week is die er ook met de gemeente Langedijk. Wethouder Nils Langedijk: “We merken dat snel en betrouwbaar internet bijdraagt aan het woon en werkplezier wat onze inwoners in Langedijk ervaren. Uiteraard gunnen wij dat al onze inwoners. Wij zien deze samenwerking daarom als unieke kans om snel en betrouwbaar internet ook voor ons buitengebied beschikbaar te maken.” FiberNH benadrukt dat zij nog steeds financieel onafhankelijk is, en veel heeft aan de kennis en ervaring die er bij de gemeente over het buitengebied beschikbaar is.

Verloop
Op www.fibernh.nl is het actuele aanmeldingspercentage te zien. Met het huidige percentage lijkt er nog een lange weg te gaan tot de minimale vijftig procent zich heeft aangemeld. Toch is er geen reden tot paniek bij FiberNH. De eerdere vraagbundelingen in Noord-Holland laten namelijk een vergelijkbaar verloop zien. Directeur Jan Voesten: “De meeste aanmeldingen verwachten we in de laatste weken, dan hebben mensen er nog eens goed over nagedacht en is de buurman, die vaak op dezelfde trage internetlijn zit, vaak ook al gepolst”.

Tot uiterlijk 4 maart kunnen de inwoners van de buitengebieden van Langedijk, Schagen en Den Helder zich via www.fibernh.nl aanmelden. Daarna wordt duidelijk of de FiberNH glaskabel nog meer Noord-Hollandse buitengebieden permanent zal gaan bewonen.