DRECHTERLAND - In 2018 kunnen woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen extra lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6 procent meer lenen op de getaxeerde waarde van de woning voor bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen.

Energieneutrale woning
Voor woningkopers van een nieuwbouwwoning geldt dat zij € 25.000,- extra kunnen lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Mits het een energieneutrale woning wordt. Dit houdt in dat het woninggebonden energieverbruik (ruimteverwarming, koeling en warm tapwater) gegarandeerd gedekt wordt door energie die zelf wordt opgewekt.

Duurzaam Bouwloket
Heeft u een woning op het oog, of heeft u net een woning gekocht? Neem dan eens contact op met het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Enkhuizen. Zij kunnen u vertellen welke mogelijkheden er zijn om de woning energiezuinig en duurzaam te maken. Stel uw vraag aan een adviseur door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of te bellen naar 072 – 743 39 56. Neem ook eens een kijkje op www.duurzaambouwloket.nl, hier vindt u meer informatie over de mogelijke maatregelen, financieringsmogelijkheden en betrouwbare uitvoerende bedrijven.

Check of er subsidie aanwezig!
Voordat u aan de slag gaat met uw woning is het altijd handig om te checken welke subsidies er beschikbaar zijn. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen en doe de energiesubsidie check!