HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw gaat de komende weken hard werken aan nieuwe tentoonstellingen. Zondag 1 november 2020 is de allerlaatste dag voor zowel de tentoonstelling “De Tastbare DDR” als voor de expositie over het ooit razend populaire kinderprogramma “Telekids”. Op 20 november start een nieuwe tentoonstelling met een Rode Kater in de hoofdrol.

Vanwege Corona had het Hoornse museum beide exposities langer getoond. Ondanks de gedwongen sluiting in het voorjaar zijn er nu toch veel bezoekers wezen kijken. Velen schaften ook een boek aan. Want zowel bij de DDR-expo als de Telekids-expo heeft het museum in eigen beheer een boek uitgebracht en van beide oplages zijn inmiddels zo’n duizend exemplaren verkocht.

Vernieuwde webshop
Via de vernieuwde webshop van het museum, www.museumhoorn.com zijn deze twee boeken, en 975 andere producten uit de MuseumShop, te bestellen. Inwoners van West-Friesland kunnen alle webshop-artikelen ook bestellen via https://warenhuishoorn.nl/winkels/museumshop/ . Bezorging in postcodegebied 16*is daar gratis! Uiteraard kan het ook aangeschaft worden in de MuseumShop bij de entree van het museum. Toegang is vrij en de winkel is 7 dagen per week open.

Expo Jan, Jans en de kinderen
Vanaf 20 november 2020 toont het Museum van de 20e Eeuw de prachtige tentoonstelling “Jan, Jans en de kinderen, 50 jaar KLEIN GELUK in Libelle”. Al een halve eeuw zijn de belevenissen van deze bekende Hollandse familie te zien in het blad Libelle. Samen met uitgever Sanoma heeft het museum een bijzondere presentatie gemaakt waarbij 50 strips op XXL formaat zijn te zien. Maar ook vitrines vol met Jan, Jan en de kinderen-objecten. Voor meer info: www.museumhoorn.nl