WEST-FRIESLAND - Randi Vettewinkel weet abstracte begrippen als tijd en ruimte in verf te vatten. Haar schilderijen vormen een soort dagboek, een fictieve briefwisseling. De omgeving die ze daarvoor kiest - stations, publieke gebouwen, landschappen of andere inspiratiebronnen - reflecteren haar eigen ervaringen. Wat het werk van Randi zo intrigerend maakt is wat zij zichtbaar maakt of juist niet.

Randi schildert in een heel persoonlijke techniek zowel in acryl als olieverf of er wordt met houtskool op doek getekend. Haar werk neigt naar het abstracte, maar blijft voor de kijker herkenbaar. Dit resulteert in een zekere ingetogenheid. Er gaat rust uit van haar werken. In deze jachtige tijd zorgen ze voor momenten van stilte en bezinning.

Naast boven genoemd werk maakt zij portretten en illustraties in opdracht.Randi Vettewinkel voltooide de opleiding tekenen, schilderen en grafiek aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Zij woont en werkt in Hoorn, waar ze lid is van Kunstenaars Vereniging Hoorn en Omstreken. Werk van haar is aangekocht door gemeentelijke instanties en particulieren en in tal van galeries geëxposeerd.

Op de tentoonstelling in de galerie van het Westfriesgasthuis Hoorn (afdeling E - eerste verdieping) zijn schilderijen te zien van landschappen en werken uit de stations serie.

Huidige tentoonstellingen:

Groepstentoonstelling bij Préporché, Frankrijk

Wall of Art bij Thin Ice, Kruisstraat 22, Hoorn

Randi Vettewinkel

www.randi-vettewinkel.nl

randivettewinkel@gmail.com

De expositie is te zien vanaf zondag 9 september tot zaterdag 4 Januari 2019,

ma t/m vrij tijdens kantooruren, in Galerie Westfriesgasthuis.