BERKHOUT - Van donderdag 17 t/m zaterdag 19 oktober organiseert EWKC&PV (Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimveehouders Vereniging) weer haar jaarlijkse kleindierententoonstelling.

Door vele fokkers uit de regio worden in totaal ca. 300 konijnen, cavia’s, (dwerg)hoenders en sierduiven ingezonden. Deze prachtige dieren zijn het resultaat van zorgvuldig samenstellen van fokparen, gerichte selectie en een enorme toewijding waarmee de fokkers hun dieren verzorgen. Zij tonen dan ook met trots hun dieren aan het publiek.

Op donderdag worden de konijnen, (dwerg)hoenders en sierduiven door ervaren keurmeesters beoordeeld. De resultaten worden op beoordelingskaarten genoteerd, die tijdens de tentoonstelling boven de kooien hangen. Aan het eind van de dag zijn de kampioenen bekend. Beoordeling van de cavia’s vindt op de zaterdag plaats.

Vrijdag en zaterdag is het ‘showtime’, zeker dan bent u van harte welkom om de fraaie dieren te bewonderen. Door de ruime opstelling en de ideale lichtomstandigheden komen de dieren prachtig tot hun recht. Er is volop parkeergelegenheid beschikbaar en de toegang is gratis.

Zeker ook voor kinderen is een bezoekje leuk en leerzaam. Voor de kleinste dierenvrienden (t/m 12 jaar) wordt ook dit jaar weer een kleurwedstrijd georganiseerd. De kleurplaat is te downloaden op de website. Voor de kinderen is er een leerzame speurtocht, waarmee een leuke attentie te winnen is.

Bent u van plan een dier aan te schaffen, dan is de tentoonstelling een prima mogelijkheid om u te oriënteren. Door de fokkers worden vaak ook dieren te koop aangeboden. Bent u reeds in het bezit van een dier en heeft u vragen, dan is een bezoekje aan de tentoonstelling zeker zinvol. Gedurende de tentoonstelling zijn er altijd fokkers aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden en u alles kunnen vertellen over het houden dan wel fokken van kleindieren. Zij kunnen u praktische tips geven over huisvesting, voeding, verzorging, e.d.

Zij zullen er alles aan doen om ook dit jaar de tentoonstelling weer tot een groot succes te maken. Uw bezoek zal daaraan zeker een bijdrage leveren.

De tentoonstellingslocatie is de schuurkas van Neefjes Tulpen, Oosteinde 114, 1647AG Berkhout. Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Voor de meest actuele informatie over de tentoonstelling en de vereniging: (www.ewkc-pv.nl).