OBDAM - Heb je altijd al een marathon willen lopen maar vind je de afstand (nog) te ver? Dan heb je op zondag 9 oktober aanstaande de mogelijkheid om de marathon toch te ervaren. Vorm samen met je sportvrienden een team en loop een halve of hele marathon door Koggenland in estafetteverband. Samen op pad: dat is niet alleen sportief maar ook nog eens heel gezellig.

Een team bestaat uit 2, 3 of 4 lopers. Naast de lopers mogen de teams uitgebreid worden met maximaal 2 fietsbegeleiders. Voor de halve marathon is de minimum leeftijd 10 jaar. Voor de hele marathon moet je minimaal 13 jaar jong zijn.

Wat gaan we doen? Je loopt de estafette in de vorm van een run-bike-run. 1 loper loopt en de anderen volgen per fiets. Om de kilometer wordt er gewisseld van loper. Fout lopen is er niet bij. De mooie route door Koggenland wordt volledig bewegwijzerd.

Vooraf geeft jouw team de gemiddelde snelheid aan die jullie willen lopen. Het is de bedoeling om dit gemiddelde zo goed mogelijk te benaderen. Daarmee is ELK - Estafette Loop Koggenland geen snelheidswedstrijd. Gezellig met elkaar sportief actief zijn is het motto deze dag. De start en finish van dit leuke evenement is op het sportterrein aan de Stationsweg 8 in Obdam. De estafetteloop wordt georganiseerd door atletiekvereniging ARO’88.

Verdere informatie Ben je geïnteresseerd om samen met je loopmaten een team te vormen en deel te nemen aan ELK – Estafette Loop Koggenland? Kijk dan snel op de website www.aro88.nl . Hier vind je uitgebreide informatie en het inschrijfformulier. Wacht niet te lang met inschrijven. Voor deze editie van Estafette Loop Koggenland zijn er voor 30 teams startbewijzen beschikbaar.