ENKHUIZEN/WERVERSHOOF - Groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden heeft per 8 februari 2024 Balk Wervershoof B.V. (Balk Wervershoof) overgenomen. Balk Wervershoof is een GSPP gecertificeerd glastuinbouwbedrijf (GSPP: Good Seed & Plant Practices) dat al bijna zestig jaar exclusief voor Enza Zaden tomaat, komkommer en paprikazaad produceert. Met de uitbreiding van de productiecapaciteit is Enza Zaden in staat om te blijven voldoen aan de groeiende vraag naar kwalitatieve groentezaden.

Jaap Mazereeuw, CEO van Enza Zaden: "We werken al lange tijd prettig samen met Balk Wervershoof. Het bedrijf produceert hoogwaardige zaden en er werken zeer ervaren en vakkundige medewerkers. We zijn er trots op dat we deze kennis nu kunnen toevoegen aan ons bedrijf en heten alle medewerkers van Balk Wervershoof van harte welkom."

Klaas Balk, samen met zijn broer Cees Balk voormalig eigenaar van Balk Wervershoof B.V.: "Al bijna zestig jaar werken we nauw samen met Enza Zaden. We zijn, net als Enza Zaden, een familiebedrijf en blij dat alle kennis en ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd op deze manier kan worden voortgezet."

Met de aandelenoverdracht is Enza Zaden de nieuwe eigenaar van Balk Wervershoof B.V. De investering past binnen het doel van Enza Zaden om kwalitatieve groenterassen te ontwikkelen die bijdragen aan beschikbaarheid van gezonde voeding over de hele wereld en die toegevoegde waarde leveren voor een duurzame manier van leven. Door de uitbreiding versterkt Enza Zaden haar productiecapaciteit.