MEDEMBLIK - Vanaf woensdag 9 oktober start inloophuis Medemblik met de inloop voor naasten van patiënten met een levensbedreigende ziekte. Mantelzorgers en familie gaan namelijk ook een onzekere tijd tegemoet. Alles staat óp z'n kop'. Voor hen is er helaas weinig ruimte om het eigen verhaal kwijt te kunnen.

De vraag: Hoe is het nu met jou?, ligt al snel gevoelig. Het is daarom, dat het inloophuis de naasten apart uitnodigt om van elkaar te leren, maar ook om weerbaarder te worden in het begeleiden van een geliefde. Waar liggen je grenzen, wanneer kun je hulp vragen, maar ook waar? Tijdens de inloopochtenden zijn er geen patiënten aanwezig. Dan gaat het over ‘de naasten’ De meeste naasten willen de patiënt beschermen en vergeten dat ze ook recht hebben op oprechte en liefdevolle aandacht. De bijeenkomsten zijn ontspannen, informatief en leerzaam. Je mag ook iemand meenemen.

Ze starten met een cyclus van om de 14 dagen van 10:00 tot 12:30, telkens op de woensdagmorgen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven wordt op prijs gesteld Info@inloophuismedemblik.nl