NOORD-HOLLAND - Op de Herstelacademie van GGZ Noord-Holland-Noord zijn er in de maanden juli en augustus leuke en creatieve activiteiten te doen. Via diverse workshops kan iedereen – ook mensen zonder mentale kwetsbaarheid – kennismaken met de Herstelacademie en het aanbod.

De zomervakantie kan voor sommige mensen een onzekere periode zijn, omdat de dagelijkse routine verandert. Daarom biedt de Herstelacademie een speciaal zomerprogramma aan. Met dit programma kunnen mensen een zinvolle invulling aan zomerse dagen geven, bezig zijn met hun persoonlijke ontwikkeling of gewoon wat leuks doen. Er is veel variatie in het aanbod: van wandelen tot het bezig zijn met muziek, en van het maken van een ‘zine’ tot gezamenlijk lezen en praten over thema’s.

De workshops worden begeleid door een of meer professioneel opgeleide ervaringsdeskundigen, die als geen ander weten hoe het is om uit een dal op te klimmen.

Net als het normale aanbod aan trainingen en groepsbijeenkomsten is ook het zomerprogramma laagdrempelig: iedereen kan meedoen – ook als je denkt dat je niet creatief bent!.

De Herstelacademie

De Herstelacademie biedt op locaties in Alkmaar, Hoorn, Schagen en Den Helder, maar ook online een plek om in groepsverband een cursus of training te volgen. Bij de Herstelacademie werken we aan het vergroten van de eigen veerkracht. We maken

plannen of doelen en leren je omgaan met kwetsbaarheid, door van anderen te leren wat hen in hun herstelproces helpt. Verbinding maken met ervaringsgenoten blijkt in de praktijk belangrijk en helend voor het herstelproces. Het hele aanbod is ook beschikbaar voor mensen die geen behandeling bij GGZ NHN volgen.

Neem voor meer informatie een kijkje op

www.ggz-nhn.nl/seizoensprogramma-alkmaar

www.ggz-nhn.nl/seizoensprogramma-schagen-denhelder

www.ggz-nhn.nl/seizoensprogramma-hoorn