HOORN - Dansen is gezond en je krijgt er energie van. En ook nu mag en kan het! Binnen de huidige coronaregels is het toegestaan om samen te dansen tijdens een workshop van Ecstatic Dance Hoorn. Ecstatic Dance is meditatief dansen op een goede beat, op blote voeten en zonder te praten. Dus kom zondagochtend 13 december dansen in Hotel Maria Kapel in Hoorn.


COVID-19
Tijdens de Ecstatic Dance workshop is er genoeg ruimte voor iedere deelnemer om te dansen in een persoonlijke ruimte. We houden 1,5 meter afstand van elkaar tijdens het vrij dansen en er is plek voor maximaal 30 deelnemers (dit is exclusief het team van Ecstatic Dance Hoorn).

Ecstatic Dance
Het idee van Ecstatic Dance is dat je kunt bewegen zoals jij dat wilt. De één gaat helemaal op in de muziek op een plaats, terwijl de ander misschien wel meer door de ruimte beweegt. Dat kan in het begin even wennen zijn, maar als je je laat leiden door de muziek, danst in stilte, dan kan het heel bevrijdend werken. Het dansen op blote voeten helpt ook bij het gevoel van vrijheid en het goed geaard zijn met de grond. Ecstatic Dance is als een workout en meditatie ineen, maar bovenal is het een ervaring die jou uit je hoofd haalt, waardoor je je echt ín het moment voelt.

Programma
De ochtend wordt kort ingeleid en afgesloten door een host. Bij de start worden de richtlijnen uitgelegd en een aantal opwarmoefeningen met de groep gedaan. Je bent vríj om te dansen zoals je wilt op de lekkerste beats tijdens de 2 uur durende dj-set van dj La Pepers. Iedereen mag en kan bewegen zoals hij of zij zelf wil. Natuurlijk met respect voor elkaars persoonlijke ruimte op de dansvloer.

Historie
De eerste Ecstatic Dance vond 20 jaar geleden plaats op Hawaii. Er werd op zondagochtend gedanst, zonder schoenen en zonder te praten. De vorm Ecstatic Dance is ontstaan door de combinatie van het 'bewust dansen' en de dj-cultuur. Met de tijd heeft deze danshype zich verspreid naar steden over de hele wereld.

Nieuwsgierig?
Je kunt deelnemen aan de eerstvolgende Ecstatic Dance Hoorn op zondag 13 december 2020. De zaal gaat open om 10.00 uur en om 12.30 uur is het afgelopen. Geen afleiding en geen telefoons, maar wel onbeperkt water en thee en je even helemaal vrij voelen op de dansvloer. Dat kan voor €17,-. Reserveer een plek via www.ecstaticdancehoorn.nl (beperkt aantal plaatsen i.v.m. corona maatregelen). Locatie Hotel Maria Kapel, Korte Achterstaat 2A in Hoorn.