HOORN - Dansen is gezond en je krijgt er energie van. En het kan en mag weer! Door een Silent Disco hoofdtelefoon hoor je de muziek die de dj draait tijdens de dansles en er is ruimte genoeg voor iedereen op het ruime sportveld van het Werenfridus in Hoorn. Dans je mee zondagochtend 13 juni?

Ecstatic Dance
Het idee van Ecstatic Dance is dat je kunt bewegen zoals jij dat wilt. Het kan in het begin even wennen zijn, maar als je je laat leiden door de muziek, danst in stilte, dan kan het heel bevrijdend werken. Het dansen op blote voeten helpt ook bij het gevoel van vrijheid en het goed geaard zijn. Ecstatic Dance is als een workout en meditatie ineen, maar bovenal is het een ervaring die jou uit je hoofd haalt, waardoor je je echt ín het moment voelt.

Programma
De ochtend wordt kort ingeleid en afgesloten door een host. Om 10.30 uur start de les, worden de richtlijnen uitgelegd en een aantal opwarmoefeningen met de groep gedaan. Je bent vríj om te dansen zoals je wilt op de lekkerste beats tijdens de 2 uur durende dj-set van dj La Pepers. Iedereen mag en kan bewegen zoals hij of zij zelf wil. Natuurlijk met respect voor elkaars persoonlijke ruimte.

Historie
De eerste Ecstatic Dance vond 20 jaar geleden plaats op Hawaii. Er werd op zondagochtend gedanst, zonder schoenen en zonder te praten. De vorm Ecstatic Dance is ontstaan door de combinatie van het 'bewust dansen' en de dj-cultuur. Met de tijd heeft deze danshype zich verspreid naar steden over de hele wereld.

COVID-19
Tijdens de dansles houden we 1,5 meter afstand van elkaar en er is genoeg dansruimte voor iedereen op het enorme sportveld van het Werenfridus. We hopelijk natuurlijk buiten op het grasveld te dansen, maar bij regen dansen we onder de overdekte deel van het Werenfridus.

Nieuwsgierig?
Je kunt deelnemen aan de eerstvolgende Ecstatic Dance Hoorn op zondag 13 juni 2021. Je bent welkom vanaf 10.00 uur, de les start om 10.30 uur en om 12.30 uur is het afgelopen. De Silent Disco hoofdtelefoon krijg je in bruikleen tijdens de les. De dag gezond starten en je even helemaal vrij voelen. Dat kan voor €22 inclusief eenmalige lidmaatschapskosten (€5). Reserveer een plek via www.ecstaticdancehoorn.nl/agenda. Locatie Werenfridus, De Keyzerstraat 1 in Hoorn.