HOORN - Op zaterdagavond 10 juni a.s. presenteert Stichting Kwezel de historische voorstelling KAAS EN BROOD MOORD. Voor deze voorstelling zoeken we handige en enthousiaste zangers voor het projectkoor: sopranen, alten, tenoren en bassen. Deze uitvoering vindt plaats in het kader van het Kamerkorenfestival Oude Muziek Nu 2023 (10 en 11 juni 2023). De repetities zijn op de zaterdagochtenden 13 mei en 3 en 10 juni. Op zaterdagavond 10 juni om 19.30 uur is de uitvoering. Deelname aan het projectkoor kost € 50. Aanmelden kan t/m 1 mei.

Onder leiding van zangeres Juliette van Dijk leer je in twee workshops in Hoorn twee prachtige meerstemmige liederen uit de late Middeleeuwen. Behalve aandacht voor het instuderen en oefenen van de liederen werken we ook aan de mise-en-scène. In de voorstelling wordt niet van blad gezongen, maar... uit het hoofd, daarom kun je kort na je aanmelding al de teksten, bladmuziek en oefen-mp3s van de liederen downloaden.

Deze schitterende muzikale voorstelling (regie: Marius Bruijn) beschrijft een roerige periode in de geschiedenis van Holland: de opstand van het kaas- en broodvolk van 1492. Uit protest tegen de onderdrukking, regeldrift en belastingverhogingen van het centrale gezag (het Habsburgse Rijk) kwamen West-Friese boeren in 1492 massaal in opstand. Ze trokken protesterend en plunderend langs West-Friese steden. In Hoorn vond een gewelddadige confrontatie plaats met de machthebbers van Holland. Dieptepunt was een bloedige politieke moord op schout Claes van Ruyven in Haarlem.

Zin om mee te doen aan het KAAS EN BROOD MOORD-projectkoor? Kijk op www.oudemuzieknu.nl /> Kamerkorenfestival /> Kaas en Brood Moord voor alle informatie, aanmelding en betaling.

Stichting Hoorn-Oude Muziek Nu | www.oudemuzieknu.nl