WESTWOUD - Dierenambulance West-Friesland stopt per direct met rijden vanwege een langslepende ruzie met de Dierenambulance Hoorn. "We zijn klaar met het vechten tegen de kliek", aldus Katinka Slot in een verklaring op Facebook.

Wat meespeelt, is dat de bus van Dierenambulance West-Friesland stuk is en niet meer gerepareerd kan worden.De ambulancedienst werd bijna twee jaar geleden opgericht door een oud-medewerker van Dierenambulance Hoorn. Sindsdien is Slot naar eigen zeggen continu gedwarsboomd door de concurrerende ambulancedienst. Ze is het nu, volgens haar verklaring, zat dat ze "in het belang van de dieren niet meer haar werk kan uitvoeren.

"De dieren worden al achter ons rug om weggehaald", vertelt Slot. "De toegang tot het asiel in Hoorn is ons sinds 1 januari ontnomen en sinds een maand of twee mogen we er enkel als 'gewone burger' en binnen kantoortijden honden en katten brengen. Sorry, maar ons werk gaat 's nachts ook door."

Het Noordhollands Dagblad schreef in mei dat de dienst geen katten meer mocht brengen naar het asiel. Dit zou komen door "ernstig wangedrag" van medewerkers van Dierenambulance West-Friesland. De Dierenbescherming was destijds op verzoek van de West-Friese gemeenten een onderzoek gestart.

Verdrietig
Slot gaf toen aan de beschuldigingen "verdrietig" te vinden. "Dat onze houding niet positief zou zijn, is in geen enkel gespreksverslag terug te vinden, terwijl we meermalen met elkaar om de tafel hebben gezeten. Er wordt voortdurend geprobeerd om ons onderuit te halen. Dan kan het zijn dat daar een tegenreactie op komt."

Ze zegt er nu klaar mee te zijn. "Wij willen de dieren en mensen helpen en samen zou je zoveel kunnen betekenen. Maar schijnbaar staat het belang van de dieren niet voor elke partij in zijn recht."