MEDEMBLIK - De Dichter van Medemblik 2023, Martine Meester-van Groningen, zal op 4 mei in bijzijn van de burgemeester een gedicht voordragen wat ze speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven. De herdenking vindt plaats bij het monument op de Breedstraat in Medemblik van 19.50 tot 20.10 uur. Op de andere locaties wordt het gedicht door een afgevaardigde van de gemeente voorgelezen.


Als Dichter van Medemblik mag Martine bij bijzondere gelegenheden in de gemeente een gedicht schrijven en deze voordragen. De gedichten worden door de Gemeente Medemblik en de Westfriese Bibliotheken op diverse plekken met de inwoners gedeeld. Martine is trots op haar rol en zegt: "Als Dichter van Medemblik heb ik de kans om de stad en haar inwoners te verbeelden in mijn gedichten. Het is een bijzondere eer om tijdens Dodenherdenking mijn steentje bij te kunnen dragen en de herinnering aan hen die gestorven zijn in oorlogstijd levend te houden."

Het gedicht van Martine zal ook na 4 mei op verschillende plekken in Medemblik te lezen zijn en is tevens te vinden op de website van Cultuur Medemblik.

Voor meer informatie over de Dichter van Medemblik en haar gedichten kunt u terecht op www.cultuurmedemblik.nl.