HOORN - Voor de nieuw te ontwikkelen wijk Holenkwartier in Hoorn is ontwikkelaar Terra Marique in samenwerking met First Mate op zoek naar ambitieuze ondernemers voor de invulling van de commerciële ruimtes in de voormalige Philips fabriek.

De voormalige Philipsfabriek aan de Holenweg is in 1962 gebouwd. Voor de bouw van de fabriek had Philips een terrein van 5,2 hectare gekocht in de toenmalige gemeente Blokker. Dit historische en industriële terrein met daarop de twee voormalige fabriekshallen, biedt een idyllisch decor voor een verrassende nieuwe stadswijk: Het Holenkwartier.

Het Holenkwartier wordt onder architectuur van Mark Koehler Architects uit Amsterdam ontwikkeld. Met respect voor het industriële verleden en met behoud van de kenmerkende jaren ’60 fabriekshallen wordt het Holenkwartier een nieuwe stadswijk met een mix aan wonen, werken, cultuur en ontspannen.

De voormalige Philips fabriekshallen en het Ketelhuis vormen het kloppend ondernemend hart van het Holenkwartier, een wijk waar naast 400 woningen ook 5.000 m² aan commerciële functies ontwikkeld worden. Terra Marique wil hier onderscheidende en toekomstbestendige concepten in de hotellerie, horeca, leisure en detailhandel realiseren. Van de beschikbare vierkante meters is 3.900 m² ingevuld met concepten die aansluiten op gestelde conceptkaders. De overige 1.100 m² staan open voor markt- en/of maatschappelijke invullingen, waarbij circulariteit en innovatie centraal staan. Terra Marique streeft naar een samenwerkingsverband tussen de verschillende functies.

Functies

Horeca – Binnen het Holenkwartier is er ruimte voor vier onderscheidende horeca-concepten: een all-day concept, een haute-frituur, een stadsbrouwerij en een blurringconcept met retail. Deze concepten zijn alle vier gebaseerd op innovatie en duurzaamheid.

Hotel – In het middelpunt van Het Holenkwartier wordt een circulair en klimaatneutraal hotel gebouwd, waarbij de link met een gezonde lifestyle centraal staat.

Retail – In het Holenkwartier is er ruimte voor drie verschillende, onderscheidende retail functies: een vintage concept, een clicks-and-bricks en een blurringconcept met ondersteunende horeca.

Healthy Lifestyle Center – Het Healthy Lifestyle center heeft een dragende functie voor de overige commerciële functies en concepten. Hier zijn alle faciliteiten aanwezig om een gezonde geest en een gezond lichaam te krijgen en te behouden. Hier huisvest zich bijvoorbeeld een boutique fitness, en/of een yogaruimte.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich op www.holenkwartier.nl inschrijven, om het volledige informatiedocument te ontvangen.