TWISK - In het lijdensverhaal is zij een onderbelicht karakter: de vrouw van Pontius Pilatus, de Romeinse prefect van Judea. Na een droom vraagt zij haar man om Jezus niet uit te leveren aan de Joden. Wie is deze vrouw en wat bewoog haar tot dit verzoek?

De Vrouw van Pilatus, de krachtige monoloog van Imme Dros, wordt ondersteund, aangevuld en becommentarieerd door oude en nieuwe muziek in een verrassende theatervoorstelling. De muzikale vertelling werpt met klassieke muziek, kleinkunst en improvisatie een licht op deze intrigerende figurant uit de geschiedenis.

Iets langere bio, gecomprimeerd:

De tekst zal worden ondersteund, aangevuld en begeleid door muziek die eeuwen overspant. Met muziek van zanger, tekstschrijver en trompettist Jeroen Zijlstra, bekend om zijn kleinkunst liederen. Hij ontving in 2014 de Dirk Witte kleinkunst oeuvreprijs. Hij werkte al vaker samen met jazzpianist, componist en theatermaker Thijs Borsten. Borsten speelde als pianist bij North Sea Jazz, heeft een lange lijst theatervoorstellingen op zijn naam staan, won de Willem Wilmink prijs (2014) met schrijver Koos Meinderts en speelt op een lange lijst van cd-producties met bekende solisten en ensembles (Tania Kross, Mathilde Santing, Harrie Jekkers, Wende Snijders, o.a.). Dieuwertje Blok, behoeft nauwelijks introductie. Als een van Nederlands bekendste televisie -en radio presentatrices is zij hiernaast ook actrice en verteller in klassieke concerten. Henriette Feith, klassiek sopraan, is een allround oratorium- barok- en kamermusicus met een eigen vocale kamermuziekserie. Naast regelmatige concerten met bekende namen uit de kamermuziek (o.a. pianist Maurice Lammerts van Bueren, Izhar Elias gitaar) vormt zij al jaren een vast duo met luitist en gitarist David van Ooijen. Van Ooijen speelt zijn luiten en gitaren al jarenlang op diverse podia, van een huiskamer in Groningen tot een operazaal in Teheran en van het Concertgebouw in Amsterdam tot een tempel in een Japans vissersdorpje. Hij is te horen op meer dan 30 CDs, waarvan een aantal wekenlang op de eerste plaats van de klassieke top 50 hebben gestaan.

Op 27 maart hadden wij -Theaterkerk Hemels- de voorstelling De Vrouw van Pilatus , het lijdensverhaal door haar ogen geprogrammeerd. Een bijzondere voorstelling met o.a. Dieuwertje Blok en Jeroen Zijlstra. In de hoop dat het weer zou kunnen.


De voorstelling is te mooi om af te blazen.... Daarom komen Dieuwertje Blok, Jeroen Zijlstra, Thijs Borsten,David van Ooijen, Henriette Feith en Jasper Somsen op zaterdag 27 maart gewoon naar Hemels voor de première van de Vrouw van Pilatus. Studio Twisk verzorgt de opname en streaming via YouTube. Wij hopen dat u net zo nieuwsgierig bent als wij en dat u massaal gaat kijken. Voor ons is het een hele gok, want er zijn circa 200 verkochte tickets/links nodig voor een break-even. Maar we vinden deze voorstelling te bijzonder om te laten lopen!

U helpt de artiesten èn ons enorm door een online-ticket te kopen en zoveel mogelijk andere mensen -vrienden, familie, kennissen, collega’s enthousiast te maken om hetzelfde te doen.

De link voor deze digitale voorstelling is te koop vanaf € 12,50 via https://theaterkerkhemels.nl/agenda/ De link ontvangt u ongeveer 2 uur voor aanvang van de voorstelling per mail.