OBDAM - De interesse in wijnen breidt zich nog altijd verder uit. Was het vroeger een elitegenoegen om meer te weten te komen over wijnen, tegenwoordig is die interesse wijdverspreid.

Mensen die hun kennis over wijnen willen verbreden, gaan op zoek naar een cursus op dit gebied. De Associatie van Wijndocenten waarschuwt echter voor de enorme wildgroei aan wijncursussen en doet op haar website de aanbeveling een gecertificeerde wijndocent in te schakelen.

AWD: “Iedere wijnhandelaar om de hoek biedt wel iets aan en mensen zonder brede kennis of didactische vaardigheden noemen zich wijndocent. Verkopen van wijnen is een vak. Maar wijndocent is een vak apart.”

Een van die gecertificeerde wijndocenten is Caroline Cocheret. In 2011 behaalde zij haar vinologendiploma en momenteel is zij bezig met de opleiding tot Magister Vini, de hoogste wijnopleiding in Nederland. Cocheret geeft met sprankelend enthousiasme én heel veel kennis, wijncursussen, thema-avonden en wijnproeverijen. Daarnaast is Cocheret wijnadviseur en heeft zij haar eigen bedrijf: Wijneducatie Nederland.

Cocheret heeft een uitgesproken mening: “Wijncursussen moeten uitdagend zijn. Zowel voor de particuliere wijnliefhebber als voor de wijnprofessional.” Haar streven is dan ook de wijnbeleving van haar cursisten –op welk niveau dan ook- voorgoed te veranderen. In positieve zin natuurlijk. Centraal staat het blind proeven van wijnen. Aan de hand van de te proeven wijnen behandelt Cocheret thema’s als bijvoorbeeld: wijnbereiding, etiket lezen, druiven herkennen, herkomst, kwaliteit herkennen, een proefnotitie maken en wijn en spijs.

Interesse in een wijncursus van Wijneducatie Nederland? Kijkt u dan op http://www.wijneducatienederland.nl/ en neem contact op over de voorwaarden.