AARTSWOUD - Dit jaar bestaan het Rundveemuseum en de zorgboerderij in Aartswoud 10 jaar en dat moet gevierd worden. Een mooi jubileum, waarin het museum veel beleefd en overwonnen heeft. Het feestelijk hoogtepunt in dit jubileumjaar is de theatervoorstelling ‘De Klucht van de Koe’ waarbij de potstal omgebouwd wordt tot een echt theater.


Ode aan de koe en de Westfriese cultuur
De Klucht van de Koe is een komische theatervoorstelling. De rollen worden gespeeld door drie veeboeren, een kaasboer en een schapenboerin die allen in en rondom Aartswoud wonen. De voorstelling wordt van commentaar voorzien door een echte spreekstalmeester en omlijst met muziek en zang.


Over De Klucht van de Koe
In 1612, meer dan 400 jaar geleden, voltooide Adriaan Gerard Bredero dit komische toneelstuk. Voor deze voorstellingen is dit speciaal bewerkt naar de actualiteit èn in het Westfries. In deze klucht draait het om de goedgelovigheid van een boer die zich om de tuin laat leiden door een sluwe dief. Samen belanden ze in een stadsherberg, waar ze kennis maken met een kroegloper die de herbergierster probeert te verleiden. In deze voorstelling, draait het om de verbinding tussen stad en platteland, beheersing en beschaving en het leven vol met driften. Kortom, thema’s die nu nog steeds actueel en herkenbaar zijn. Boeren, burgers en buitenlui: Komt dat zien!

Samenwerking
Voor dit bijzondere project werkt het Rundveemuseum samen met Stichting Uit de Klei uit Hoogwoud onder leiding van Tim de Haan, met medewerking van Zorgerf Aartswoud. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie, gemeente Opmeer, VSB-fonds, Westfrieslandfonds, Stichting Muziek Opmeer en Rabobank West-Friesland.
Reserveren De voorstellingen vinden plaats op 13 (try-out), 16, 17,18 jun en op 22, 23 en 24 juni. Kaarten zijn te koop via de website van het Rundveemuseum.

Voor informatie: https://www.rundveemuseum.nl