ONDERDIJK - Solexclub Vroem-Vroem organiseert voor de tweede maal een Solex-tocht ter ere van oud-voorzitter Klaas Smak. Klaas is door een noodlottig ongeval gehandicapt geraakt en heeft de wens nogmaals een Solextocht voor te rijden. Dankzij een aantal vrijwilligers is dit mogelijk gemaakt door de inzet van een motor met zijspan die beschikbaar is gesteld door ON Wheels uit Maasdijk.

Het organisatiecomité kwam vandaag met de volgende verklaring:

Na het succes van de eerste Klaas Smak tocht in 2014 leek het ons leuk om wederom een tocht te organiseren. Ook deze keer hebben we de speciale motor van de stichting “On Wheels” kunnen reserveren. De motor wordt belangeloos gereden door vrijwilliger Leo van de stichting On Wheels. Deze motor is uitgerust met een speciaal zijspan waar Klaas met zijn rolstoel in kan en ons voor kan rijden en ons kan laten zien hoe mooi West-Friesland is.

De rit gaat door West-Friesland door de verschillende steden en dorpen. Dorpen met een beschermd dorps gezicht , monumentale dorpen als Opperdoes en Twisk. We rijden door het weidse polderland met prachtige vergezichten.Het eerste deel van de rit eindigt in Westerblokker bij de familie Jong. De familie Jong heeft een prachtige tuin. In deze tuin kunnen we genieten van een voortreffelijke lunch welke ons wordt voor geschoteld door meester-kok Paul Buis.

Na dit aangenaam verpozen vertrekken we voor het tweede deel van de rit en gaan in oostelijke richting.Ook hier wacht ons op een kerkplein een leuke verrassing.We vervolgen de rit en eindigen weer bij café De Welkomst in Onderdijk.

Voor deze unieke tocht vragen wij een bijdrage in de kosten van 10,- per persoon. Iedereen, lid of geen lid kan deze tocht mee rijden. De lengte van de tocht is ca 70 a 75km.
Let op : voor de veiligheid is helm verplicht.

De start is om 10.30 uur bij Café De Welkomst in Onderdijk waar we beginnen met koffie.

Groet, Peter Nico en Nico