SCHELLINKHOUT - Zaterdagavond 3 juli organiseert Ecstatic Dance Hoorn een dansworkshop op het strand van Schellinkhout. Op deze zaterdagzomeravond staat Electronic Dance Music (EDM) centraal. Dance, House, Psytrance en Techno wisselen elkaar af tijdens de 2 uur durende set van dj La Pepers. Het is een dansfeestje met Silent Disco headsets, maar dan zonder te praten, op blote voeten, met alleen water (geen drank en drugs) en op 1,5 meter afstand van elkaar. Ecstatic Dance is een vorm van vrij dansen, die al wordt beoefend over de hele wereld. Heb jij het al geprobeerd?

Ecstatic Dance

Het idee van Ecstatic Dance is dat je kunt bewegen zoals jij dat wilt. Het kan in het begin even wennen zijn, maar als je je laat leiden door de muziek, danst zonder te praten, dan kan het heel bevrijdend werken. Het dansen op blote voeten helpt ook bij het gevoel van vrijheid. Ecstatic Dance is als een workout en meditatie ineen, maar bovenal is het een ervaring die jou uit je hoofd haalt, waardoor je echt ín het moment bent.

Programma

Bij de start om 20.30 uur worden de richtlijnen uitgelegd en een aantal opwarmoefeningen met de groep gedaan. Daarna ben je vríj om te dansen zoals je wilt op de lekkerste beats tijdens de 2 uur durende dj-set van dj La Pepers. Iedereen mag en kan bewegen zoals hij of zij zelf wil. Natuurlijk met respect voor elkaars persoonlijke ruimte.

Historie
De eerste Ecstatic Dance vond 20 jaar geleden plaats op Hawaii. Er werd op zondagochtend gedanst, zonder schoenen en zonder te praten. De vorm Ecstatic Dance is ontstaan door de combinatie van het 'bewust dansen' en de dj-cultuur. Met de tijd heeft deze danshype zich verspreid naar grote steden over de hele wereld.

Nieuwsgierig?

Je kunt deelnemen aan de eerstvolgende Ecstatic Lake Dance op zaterdag 3 juli 2021. Je bent welkom vanaf 20.00 uur en de dj draait van 20.30 uur tot 22.30 uur. De Silent Disco hoofdtelefoon krijg je in bruikleen tijdens de workshop. De kosten zijn €22 inclusief eenmalige lidmaatschapskosten (€5).

Reserveer een plek via www.ecstaticdancehoorn.nl/agenda. Locatie Strand Schellinkhout, De Laan, 1697 KL in Schellinkhout.