OBDAM - Diverse activiteiten in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam gaan binnenkort weer van start of zijn inmiddels alweer begonnen. Dat geldt ook voor de cursussen en wat heeft de Cursuscommissie weer een fraai programma samengesteld!


De meeste cursussen gaan in september van start, waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met de 1,5 meter-maatregel. Het kan derhalve zijn dat sommige cursussen in een andere ruimte worden gegeven dan de vaste bezoekers gewend zijn, of dat er een maximum aantal deelnemers toegestaan is.

Natuurlijk is het ook dit seizoen weer mogelijk om een proefles te volgen om te kijken of de cursus van uw keuze ook daadwerkelijk bij u past en ook kunt u instromen in een bestaande groep.

Natuurlijk is er weer een keur aan taalcursussen:


Spaans
Isabelle Koopman is de vakdocent voor de Spaanse cursussen. Er zijn diverse niveaus, te weten:

Spaans conversatie: deze groep heeft op maandagavond van 18:45 tot 20:15 uur les. De start is op 6 september 2021.


Spaans half gevorderden: op maandagavond van 20:15 tot 21:45 uur. Start 6 september 2021.


Spaans ver-gevorderden: op dinsdagavond van 18:45 tot 20:15 uur. Start 7 september 2021.


Voor elk van de Spaanse cursussen zijn er nog plaatsen beschikbaar.

De kosten voor de Spaanse cursussen bedragen € 105,- voor 12 lessen. Inschrijven voor deze cursussen kan via www.debrinkobdam.nl.

Engels voor ver-gevorderden Cambridge Engels
De Brink biedt een tweetal Engelse cursussen, te weten een gevorderden groep en een ver-gevorderden groep. Beide cursussen vinden plaats op de donderdagavond en de kosten voor de cursussen bedragen € 95, voor 12 lessen. Start 9 september 2021. Bij de groep gevorderden (Fairway 3, niveau 1) van 19:15 tot 20:30 uur zijn er nog enkele plekken beschikbaar. Voor de groep ver-gevorderden, van 20:30 tot 21:45 is nog meer dan voldoende plaats. Dit is een enthousiaste groep die Cambridge Engels (Niveau B2) volgt. De lessen worden gegeven door Lucienne van Deelen.

Vervolg op Frans voor beginners (half gevorderden)
Deze groep heeft inmiddels zo’n 40 lessen achter de rug. Enige kennis van de Franse taal is daarom wel gewenst. Pauline van Soest neemt de deelnemers mee op de Franse tour. Op de woensdagavond van 19:00 tot 20:15 uur. De start is op woensdag 8 september en de kosten bedragen € 95,- voor 12 lessen.Frans voor beginners
Vanaf woensdagavond 8 september a.s. start een nieuwe groep Frans voor Beginners. De lessen vinden plaats van om 20:15 tot 21:30 uur. De cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Alle cursussen zijn inclusief koffie/thee.

Naast de diverse taalcursussen biedt De Brink ook een keur aan andere leuke cursussen en workshops:

Leven vanuit je Eigen Authentieke Kracht

Deze cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van ieder van 2 uur.

Deze reis begint met het onderzoeken van je eigen grenzen op elk niveau. Je fysieke, mentale, emotionele en spirituele grens. Jouw ervaringen op lichamelijk niveau, je gedachten, je gevoelens zeggen iets over jou, omdat je alleen maar jezelf kunt ervaren en niet iemand anders. Naast het theoretische gedeelte zijn er ook oefeningen/visualisaties en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.

In deze cursus krijg je informatie en handvatten om bij je kracht te leren komen; de kracht die in een ieder van ons aanwezig is. Soms lijkt het alsof we op een zijspoor staan en het lijkt alsof we niet vooruitkomen. Deze workshop geeft je de mogelijkheid om jezelf weer te gaan voelen, wie je van oorsprong bent. Dat kan je rust en vrijheid geven om weer te leven en te handelen naar wie jij van oorsprong bent.

Deze cursus start op 20 september a.s., vindt plaats op maandagavond van 19:30 tot 21.30 uur en wordt gegeven door Marja Tames. De kosten voor de workshop Leven vanuit je Eigen Authentieke Kracht bedragen € 110,- voor 5 bijeenkomsten.

Wijncursus
Deze wijncursus is zeker geen standaard wijnproeverij of high wine, maar een basiscursus waarmee een landelijk examen kan worden afgelegd. De cursus is voornamelijk bedoeld voor de echte wijnliefhebbers die meer willen weten over de herkomst, de druiven, de wijnbereiding en de bijbehorende spijzen.

De cursus wordt gegeven door Caroline Cocheret, bevlogen wijndocent en Register Vinoloog van de Wijnacademie. De cursus begint op maandagavond 6 september a.s. en de kosten bedragen € 250,- voor 5 avonden van 19:30 tot 22:30 uur. Bij deze prijs zijn inbegrepen de wijnen, materiaal, kaas en brood (exclusief theorieboek € 30,-). Bij voldoende deelname zullen de kosten voor het theorieboek als korting worden aangeboden. Voor meer informatie, zie www.debrinkobdam.nl. Deze mooie cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen, dus geef u snel op!Stoelyoga
Een laagdrempelige vorm van bewegen door rustige oefeningen vanuit de stoel.

Yoga stimuleert vitaliteit en gezondheid. De oefeningen zijn algeheel conditie bevorderend. Doordat we bewegen, ademen en ontspannen. Iedereen, ongeacht de leeftijd van de deelnemer, heeft hier baat bij. Zelf ervaren is altijd het beste. Lenig hoeft u er in elk geval niet voor te zijn. Wees welkom en neem contact op voor een persoonlijke kennismaking.

Deze cursus start in september waarbij de startdatum en tijd later bekend worden gemaakt. De kosten bedragen € 100,- voor de kennismakingscursus van 10 lessen Stoelyoga.

Kinderyoga
Naast de yogalessen die al gegeven worden en de nieuw te starten Stoelyoga voor de oudere doelgroep, onderzoekt De Brink, samen met Studio West, of er interesse bestaat voor een nieuwe activiteit in voor de allerjongsten; kinderyoga. Hebt u interesse in deze activiteit, laat dat dan alstublieft weten aan Geraldine van Studio West via 06-43028607 of info@kantvanwest.nl. Direct aanmelden kan via de website van De Brink.

Computercursus
Bij voldoende animo gaat in september de computercursus: “Windows 10 voor de beginnende gebruiker” van start. De cursus bestaat uit 10 lessen. Bij interesse of vragen stuurt u een mail naar ina.van.der.hulst@debrink.nl

Mandala tekenen
In deze workshop leert u de diverse mandala’s tekenen en worden de basisbeginselen van het mandala tekenen behandeld: de betekenis van kleuren en getallen. De volgende werkvormen komen aan bod: de geboortemandala, een geometrische mandala, Mandala a la Esher, keltisch knopen en vlechten in een mandala. De laatste vorm is een vrije mandala.

Tijdens de cursus werkt u met verschillende materialen en krijgt u tips over wat uzelf later kan aanschaffen; o.a. potloden, inkt, acryl en aquarel. Je hoeft voor de cursus dus nog niets aan te schaffen want de materialen zitten bij het cursus geld inbegrepen. Een leuke inspirerende ontspannende workshop.

Deze cursus is overigens ook geschikt voor mensen met ervaring. De opdrachten worden aangepast op de ervaring van de deelnemer. De kosten van deze workshop bedragen € 135,- Dit is inclusief € 30,- aan materialen. De cursus start in september, duurt 10 avonden en wordt gegeven op de maandagavond door Caroline de Moel.

Workshop Chocolade maken
Onder deskundige leiding van patissier Janneke Buis gaan de deelnemers aan deze workshop heerlijke chocola maken. U maakt een chocoladereep, pindarotsjes in melk en puur en 3 soorten truffels. Deze cursus gaat in november 2021 van start, nadere informatie volgt.
Kerstworkshop
We moeten nog niet aan denken aan kou, sneeuw en vorst, maar voor de week ná Sinterklaas staat er een workshop kerstukjes maken op het programma. Nadere informatie volgt.

Gezocht: een docent Italiaans
De Brink is aan het inventariseren of er animo is voor een cursus Italiaans, maar hiervoor is er wel een docent nodig. Kent u of bent u een docent Italiaans en lijkt het u/hem/haar leuk om les te geven in De Brink, stuur dan een bericht naar chantal.nooij@debrinkobdam.nl

Algemene informatie
Aanmelden voor de diverse cursussen, kan via de website; www.debrinkobdam.nl
Voor informatie benadert u Ina van der Hulst: ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl, Caroline de Moel: caroline.de.moel@debrinkobdam.nl of Chantal Nooij: chantal.nooij@debrinkobdam.nl.


Sociaal-Cultureel Centrum De Brink Obdam is gevestigd aan de Dorpsstraat 155 in Obdam. De Brink is gelegen op slechts 150 meter afstand van het NS-station Obdam. Direct rond het gebouw bevinden zich 35 parkeerplaatsen, daarnaast zijn binnen een straal van 150 meter extra parkeerplaatsen aanwezig nabij het NS-station Obdam.