OBDAM - Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam, gelegen aan de Dorpsstraat 159 in Obdam, heeft weer een prachtig cursusprogramma samengesteld. De meeste cursussen gaan in september van dit jaar van start, dus geef je snel op en weet je verzekerd van jouw plek.


Salsa Solo voor dames: Voor beginners en voor beginners vervolg

De lessen gaan weer door in september!

Ben je een vrouw en houd je van los dansen op vrolijke salsa, merengue en andere Caribische muziek? Meld je dan aan voor de danscursus Salsa Solo, die tien weken duurt en door Dansschool Sizzling Salsa, speciaal voor De Brink, wordt gegeven vanaf donderdagavond 8 september 2022, waarbij de beginnersgroep om 20.15 uur start en de beginners 2 om 19.15 uur. De kosten bedragen € 100,00 voor 10 lessen.

Heb je interesse in deze cursus, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen en/of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl

Verhalen schrijven voor de pret, kom de schrijver in jezelf ontdekken!

Welke ingrediënten heeft een verhaal nodig? Hoe beschrijf je een personage geloofwaardig? Hoe hou je een verhaal spannend van het begin tot het einde?
In vijf lessen leren de deelnemers hoe een verhaal in elkaar steekt. Tijdens de bijeenkomsten worden er telkens kleine opdrachten gegeven. Soms mondeling, dan weer schriftelijk.

Deelnemers krijgen een informatie- en inspiratieboekje mee naar huis en voldoende kennis en kunde om zelf aan de slag te gaan. Om aan deze cursus te beginnen, is schrijfervaring niet nodig. Docente is Tine Welter.

Deze cursus start op 6 oktober 2022 om 19.30 tot 21.30 en bestaat uit 5 lessen. De kosten voor deze 5 lessen van 2 uur bedragen € 85,00
Heb je interesse in deze cursus? Neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen en/of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl

Taalcursussen
Spaans;
Isabel Koopman is al jaren onze vakdocent voor de Spaanse cursussen. Isabel is een bevlogen docent en geeft op diverse niveaus les. Let op: er start op maandagavond om 19.00 uur een nieuwe beginnersgroep, te weten Spaans voor beginners. Deze cursus vindt plaats op maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Een nieuwe groep die de beginselen van de Spaanse taal krijgt bijgebracht. De cursus start op 19 september 2022. Meld je snel aan!

Spaans beginners Plus

Deze groep heeft al een aantal Spaanse lessen gehad en start op dinsdagavond 20 september van 19.00 tot 20.30 uur.

Spaans Gevorderd
De naam zegt het al, deze groep is gevorderd. Maar meld je vooral aan, zodat Isabel kan nagaan in welke groep je het beste past. Deze les start op dinsdagavond 20 september van 20.30 tot 22.00 uur.

De kosten voor deze Spaanse cursus bedragen € 110,- voor 12 lessen.

De benodigde boeken staan vermeld op de website.

Engels voor gevorderden en voor Cambridge Engels
In De Brink worden twee Engelse cursussen gegeven, te weten voor een gevorderden groep en een Cambridge groep. Beide cursussen vinden plaats op donderdagavond en de kosten voor de cursussen bedragen € 100,- voor 12 lessen. De start van deze cursus is op 15 september a.s. Er zijn nog voldoende plekken vrij. De les voor gevorderden is om 20.30 uur, de les voor de Cambridge groep is om 19.15 uur. Wie durft de uitdaging aan? De lessen worden gegeven door Lucienne van Deelen.

Frans voor gevorderden
Deze groep heeft inmiddels zo’n 40 lessen gehad. Enige kennis van de Franse taal is daarom wel gewenst. Pauline van Soest neemt je mee op de Franse tour. Op woensdagavond van 19.00 tot 20.15 uur. De start is op woensdag 14 september 2022 en de kosten bedragen € 100,- voor 12 lessen.

Alle cursussen zijn inclusief 1 x koffie/thee.

Aanmelden kan via www.debrinkobdam.nl

Wil je eerst nadere informatie? Dan neem je contact op met Ina van der Hulst via ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl of met Chantal Nooij: chantal.nooij@debrinkobdam.nl.

Wij zoeken een vrijwilliger voor de Cursuscommissie

Superleuk toch? Al die cursussen die bij De Brink plaatsvinden? Maar dat moet wél georganiseerd worden. Voor de organisatie en coördinatie van al die fijne cursussen zoeken wij jou!

Aangezien de werkzaamheden toenemen, is De Brink op zoek naar versterking. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van een plezierig team van vrijwilligers en voldoe je aan het onderstaande? Sluit je dan aan bij de ruim 100 vrijwilligers die De Brink rijk is om te helpen het cursusprogramma vorm te geven.

Wat vragen wij?

- Organisatorische kwaliteiten
- Ervaring met werken in Microsoft Office (Word en Excel)
- Goede sociale vaardigheden.

Als lid van de Cursuscommissie, ben je de contactpersoon voor de cursisten en de docent, en coördineer je de aanmeldingen. De werkzaamheden vinden met name plaats in de maanden augustus en september en daarna in december en januari.

Lijkt het je leuk om de cursussen te organiseren én wil je graag wat voor Obdam betekenen? Meld je dan snel aan!

Voor informatie kun je contact opnemen met Ina van der Hulst via ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl of Chantal Nooij via chantal.nooij@debrinkobdam.nl.