ENKHUIZEN - Op zaterdag 6 april 2019 is er in Levend Water, de kerk aan Wegje 4 te Enkhuizen een gevarieerd concert met het Kleinkoor Musica Religiosa uit Kampen o.l.v. van Gerwin van der Plaats. Het kleinkoor zal prachtige liederen ten gehore brengen, er is samenzang en Gerwin van der Plaats, virtuoos op orgel en piano, zorgt voor instrumentale hoogstandjes. De aanvang is om 20.00 uur.

Unieke zilverkleurige koorklank

Musica Religiosa is een koor voor de geoefende en gevorderde amateurzanger. In 2018 vierde het koor haar 10 jarig bestaan en in die jaren heeft het koor zich ontwikkeld tot een kwalitatief vooraanstaand kleinkoor. De programmering staat bekend om de inspirerende liederen waarbij de zilverkleurige koorklank menigeen in vervoering brengt. Het geheel staat onder deskundige en bevlogen leiding van dirigent Gerwin van der Plaats. Als geen ander weet hij de eenheid in stem en muzikale overdracht tot in de puntjes voor te bereiden en tot uiting te laten komen. Waardoor de muzikale boodschap bij de luisteraar als een warme deken over hem of haar heen komt. Het repertoire is inmiddels uitgebouwd tot een breed scala aan specialiteiten. Het koor houdt sinds vele jaren concerten met bekende solisten met een speciaal voor dit koor geschreven, uniek en stemmig repertoire. Het koor beschikt over bekende en minder bekende religieuze liederen en wil met hun zang Gods liefde en warmte overdragen op andere mensen. Van Olivet to Calvary, geschreven door de Engelse componist JH Maunder, Missa Brevis Sancti Johannis de Deo (kleine orgelmis) van Joseph Haydn, Oranjeconcerten en Kerstconcerten. Kortom, een breed programma met inspiratie voor iedereen.

Gerwin van der Plaats (Utrecht 1977) kwam al vroeg bij de kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader herkende mogelijkheden en bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij. Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin kerkdiensten te Nieuwegein. Gerwin’s talenten werden verder ontwikkeld bij Jaap Zwart Sr. en Herman van Vliet. Later volgde hij een muziektheorieopleiding, koordirectielessen en pianolessen. Hij studeerde aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Gerwin van der Plaats is nu als vaste organist verbonden aan twee kerkelijke gemeenten te IJsselmuiden en Nunspeet en als dirigent aan een vijftal koren en -als opvolger van de door hem zeer bewonderde Klaas Jan Mulder- van het Christelijk Kamper Mannenkoor Door Eendracht Verbonden. Ook is hij dirigent van het befaamde Urker Mannen Kwartet. Daarnaast is hij vaste begeleider van enkele koren en bij ‘Zingend naar de Zondag’ te Stadskanaal. Concertreizen werden gemaakt naar België, Duitsland, Groot-Brittannië , Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië en Polen. Gerwin was verschillende keren te beluisteren op de radio en werkt mee aan diverse tv- en cd-opnamen.

Het concert begint op om 20.00 uur. De toegang aan de kerk aan het Wegje 4, 1601 NE te Enkhuizen bedraagt € 10 contant, kinderen t/m 11 jr. € 5,00
Reserveren wordt geadviseerd: dit kan via een mail naar muziek240@gmail.com
Verdere informatie: www.zingenenzo.com