HOORN - De arbeidsmarkt is volop in beweging en zeker nu. De corona-crisis heeft grote invloed op bepaalde sectoren en banen in heel het land, ook in Hoorn. JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, organiseert daarom op vrijdag 15 mei een carrière event voor werkzoekenden uit de regio Hoorn. Bij dit event staan we stil bij de kansen die er nu zijn en ligt de focus op lokale krapteberoepen. Werkzoekenden gaan tijdens dit online event in gesprek met recruiters Sander Dirks en Michiel Martens en een aantal werkgevers uit de regio.

Pieter Vermeer, oprichter van JobOn, gaat in gesprek met twee lokale recruiters uit Hoorn. Vermeer: “Deze ochtend spreken we met Sander Dirks, recruiter met een focus op IT. Door de corona-crisis kwam hij zelf ook zonder werk te zitten. Hij deelt zijn ervaringen, naast Michiel Martens. Martens is recruitment marketeer en weet als geen ander hoe je jezelf als kandidaat goed in de markt kan zetten. Tijdens dit event vragen we deze twee experts de hemd van het lijf over de kansen in de regio.”

Netwerken met recruiters en werkgevers
Vanuit het netwerk van deze twee recruiters sluiten ook een aantal vertegenwoordigers van verschillende werkgevers in Hoorn aan. “Deze werkgevers zullen zich kort voorstellen en geven inzicht in de uitdagingen die specifiek gelden voor hun eigen branche. Ook vertellen ze welke vacatures ze hebben, dus wie weet ontstaan er nog mooie matches. Maar dat is niet het hoofddoel, tijdens dit event draait het om het netwerken, om het verdiepen in nieuwe kansen. Maar als er toch een klik blijkt te zijn, kan er natuurlijk wel een vervolggesprek komen.”, aldus Vermeer.

Deelname op 15 mei nog mogelijk
Dit online event vindt plaats op vrijdag 15 mei van 9.00 tot 11.00 uur. Deelname voor werkzoekenden uit de regio Hoorn is gratis, maar aanmelden is een vereiste en kan via https://jobon.nl/events/carrierekansen-in-hoorn.

Over JobOn
JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. Normaal gesproken organiseren we events op locatie, maar om iedereen thuis te blijven inspireren is JobOn sinds de corona-crisis volledig online gegaan met JobOn-Air.

www.jobon.nl