ENKHUIZEN - Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 530 groepen waar meer dan 23.000 ondernemers aan meedoen. Regio Enkhuizen krijgt er een Broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 25 september.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Onderneemster Astrid Hakkenberg is initiatiefnemer van het nieuwe Broodfonds voor Enkhuizen en omgeving: “De uitgekiende manier waarop de Broodfondsen zijn opgezet laat helder zien dat hoge kosten en kleine lettertjes niet nodig zijn. Het Broodfonds is voor iedereen te begrijpen en het onderling vertrouwen werkt in de praktijk goed. Voor mij als startende ondernemer is dit een uitkomst en ik hoop dat we uit deze informatieavond meteen een nieuw broodfonds kunnen starten. "

Hoe het werkt
Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

BROODFONDS INFORMATIEAVOND ENKHUIZEN EN OMGEVING
De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl
tijdstip: woensdag 25 september 2019 (19.00 uur inloop) start 19.30 uur locatie: De nieuwe Doelen, Spoorstraat 2, 1601 GG Enkhuizen
entree: Aanmelden vooraf via de website.

Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.