HEERHUGOWAARD - Kunstenaarsvereniging Hoorn e/o, kortweg De Boterhal, bestaat inmiddels ruim 40 jaar. Een mijlpaal dat gevierd moet worden!

De afgelopen tijd hebben we daar vanuit de vereniging aandacht aan besteed door een Jubileumtentoonstelling rondom oud-leden en huidige leden te organiseren. Daarnaast is er een jubileumboek uitgegeven waarin het werk van alle leden is opgenomen en het verleden, het heden en de toekomst van de vereniging belicht wordt.

Met name in de toekomst zal er o.a. verder gezocht worden naar samenwerkingen en verbanden met andere kunstinstellingen. Dit gebeurt al diverse jaren door expositiemogelijkheden te creëren voor leden in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en het Gemeentehuis in Hoorn en door uitwisselingen met andere kunstenaarsverenigingen te organiseren. In 2021 was er bijvoorbeeld zo’n uitwisseling met BSA Oostenrijk en het Papiermuseum in Laakirchen. In het najaar van 2022 exposeert BSA zelf in de Boterhal.

Voor de expositie “Boterhal goes Artfarm” zoekt de vereniging het dichter bij huis. Op een kwartier rijden van Hoorn bevindt zich namelijk De Artfarm Heerhugwoord. Een plek waarbij kunst en welzijn samenkomen. Van 28 mei t/m 26 juni a.s. presenteren zo’n 20 leden van de vereniging hun werk in de kunsthal van de Artfarm. Het jubileumboek is daarbij het uitgangspunt. De tentoonstelling is op zaterdag en zondag te bekijken van 11.00-17.00u. (Tevens 1e en 2e Pinksterdag open). Tijdens die weekenden van zullen leden van de vereniging aanwezig zijn en is ook het jubileumboek te koop.

De opening van de expositie is op zaterdag 28 mei om 16.00u en wordt gedaan door de voorzitter van De Boterhal, Linda Meulenhoff.

Tevens is de beeldentuin van De Artfarm open tijdens deze dagen en op zondag is er catering vanuit De Artfarm aanwezig.

U bent dus van harte welkom tijdens de opening op 28 mei a.s. of in de weekenden dat de Artfarm open is! Adres: Artfarm, Rustenburgerweg 126, 1703 RZ Heerhugowaard. Voor meer informatie: Karin van Bodegom, info@karinvanbodegom.nl en www.boterhal.com.