ENKHUIZEN - Eetcafé de Bonte Veer heeft op donderdag 4 juni de deuren weer geopend voor haar gasten. Natuurlijk met de nodige Coronarichtlijnen en minder tafels dan voorheen, maar de sfeer is er niet minder om. Tot de zomervakantie is het eetcafé alleen op de woensdag, donderdag en vrijdag geopend. Het bezorgen van maaltijden op de donderdag, een service die is ontstaan tijdens de lockdown, blijft voorlopig onveranderd. Kortom de Bonte Veer is weer volop in bedrijf.

Het werk voor de cliënten van Leekerweide in het eetcafé, als vorm van dagbesteding, was al bijzonder en soms ingewikkeld, maar nu helemaal. “Hun vaste patroon zijn ze even kwijt. Ze moeten rekening houden met de 1,5 meter afstand tussen elkaar en de gasten, ook de tafelindeling van het restaurant is anders en ruimer. Het is allemaal wennen, maar we redden het samen. De cliënten mogen in ieder geval weer naar hun dagbesteding en daar zijn we allemaal heel blij mee”, aldus Margreet Loots van de Bonte Veer.

Zodra bekend werd dat de horeca weer open mocht rinkelde de telefoon in de Bonte Veer. Een tafeltje reserveren is nu verplicht, ook voor de aanschuiftafel waar normaal gesproken iedereen voor een daghap kon aanschuiven. De groep mensen die hiervan bijna dagelijks gebruikmaakte kon tijdens de lockdown bellen voor een bezorgmaaltijd. Dat waren er gemiddeld 18 per week. Omdat nog niet iedereen de deur uit kan of durft, en omdat er nu maar zes personen aan de aanschuiftafel passen, blijft de Bonte Veer wekelijks ook maaltijden bezorgen. Een bezorgmaaltijd zit gekoppeld aan een 10-dinerkaart voor € 65,00 en wordt op donderdag gratis bezorgd. Meer informatie staat op www.bonteveer.nl of bel met 0228 – 322 027.