WEST FRIESLAND - Ruim 250 kinderen, ouders, opa’s en oma’s hebben tijdens de Nationale Sportweek deelgenomen aan de beweegspeurtochten, georganiseerd door Team Sportservice. Jong en oud hebben genoten van een prachtige wandeling met veel (beweeg)activiteiten onderweg! De beweegspeurtochten zijn georganiseerd in samenwerking met (sport)verenigingen en vrijwilligers.

Niet eenvoudig
‘Een speurtocht hoeft niet altijd eenvoudig te zijn’, vertelt Buurtsportcoach Bart de Haas terwijl de deelnemers zoeken waar ook alweer het noorden, oosten, westen en zuiden is. ‘Het blijft natuurlijk een speurtocht, daar moet je wel wat moeite voor doen. Grappig om te zien hoe mensen hiermee omgaan. De één pakt direct zijn mobiel, en de ander denkt na waar ook alweer de zon op komt. Maar was dat dan in het oosten of in het westen. De eerste aanwijzing was namelijk: loop richting het westen. Uiteindelijk komt iedereen er wel uit hoor!’ Meester Bart geniet zichtbaar van de speurtocht die hij in elkaar heeft gezet voor de gemeente Stede Broec. In iedere gemeente heeft de Buurtsportcoach van Team Sportservice zijn/haar creativiteit ingezet voor het uitzetten van de speurtocht.

Nationale Sportweek
Team Sportservice organiseerde in de hele regio speurtochten. ‘Het is ook de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een landelijk initiatief. Wij wilde lokaal ook iets organiseren dat uitnodigt om te bewegen en geschikt is voor jong en oud. Eerder hebben we een beweegspeurtocht in een paar dorpen van ons werkgebied georganiseerd. Dat was toen een enorm succes en nodigde uit voor meer,’ vertelt Vakleerkracht Gym Meriam Groot.

Samenwerking met verenigingen
Deze editie is georganiseerd in samenwerking met verenigingen. Veel deelnemende verenigingen lagen op de route en als dit niet zo was, kregen zij een passende plaats aan de route. ‘Door de samenwerking op te zoeken met verenigingen creëerden wij een win-win situatie. Voor de verenigingen natuurlijk een mooi moment om zichzelf te profileren en voor de deelnemers was het leuk dat zij bij de verenigingen ook een activiteit konden doen’, vertelt Meriam verder. ‘Zo was de speurtocht een mooie combinatie van georganiseerde activiteiten en activiteiten die je zelf kon doen met spullen die je in een tasje meekreeg bij de start van de speurtocht’. Bart: ‘Of er een vervolg komt? Ik denk het wel! We hebben al veel vragen gehad wanneer de volgende editie is. Als dit is ingepland maken we dit kenbaar via onze website: www.teamsportservice.nl/westfriesland’.