OBDAM - Op 5 mei jl. vond, voor het vierde jaar op rij, het Bevrijdingsfestival in Obdam plaats. In verband met de slechte weersvooruitzichten besloot de organisatie het Bevrijdingsfestival in de grote zaal van Sociaal-Cultureel Centrum De Brink te laten plaatsvinden i.p.v. buiten op het Kerkplein. Een goede beslissing zo bleek, want het was koud!

Het was de organisatie wederom gelukt een afwisselend programma samen te stellen met als slotact de band SESAM. Het festival begon om 13.30 uur en duurde tot circa 20.00 uur.

Waarschijnlijk mede door het besluit de artiesten in De Brink te laten optreden, was de opkomst opnieuw groot. Een enthousiast publiek en fantastische sfeer kenmerkten de middag/avond. Reeds tijdens het optreden van de Landlubbers was de grote zaal aardig volgestroomd en het publiek bleef komen. Na de Landlubbers was het de beurt aan Daniël Bos. Dit ontluikende talent en winnaar van de Grote Prijs van het Trinitas College wist met zijn prachtige stem het publiek te verrassen en voor zich te winnen. Bij de nieuwe band Seal the Deal ging het er wat steviger aan toe, maar ook dat optreden bleek voor het publiek een aangename verrassing te zijn. Het optreden van de Neil Young Coverband was een feest van herkenning en de bandleden mocht op veel enthousiasme rekenen. Tijdens de slotact – SESAM- stond de grote zaal van De Brink op zijn kop!

Sponsoren bedankt!
Het Bevrijdingsfestival Obdam ontvangt geen subsidie en is voor het dekkend maken van de kosten afhankelijk van haar sponsoren. De organisatie is de Klaver-Giant Groep, Dekker Adviesbureau, Vic Obdam Staalbouw, Stam Carrosseriebouw, Borst Bedden en Kasten Alkmaar, Richmond Interieurs, Auto Vakmeester Marc Mooij, LEEF, Dé Sportschool en de Anton Groep dan ook enorm dankbaar