MEDEMBLIK - Een nieuw logo, een nieuwe huisstijl, een nieuwe website en een nieuw – energieneutraal - pand in Medemblik. Voor de Hoogwouder Walter Boerema, eigenaar van Bespaarhome, kan het jaar 2021 niet meer stuk. “We zijn helemaal klaar voor een mooie duurzame toekomst.”

Bespaarhome is gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden in de breedste zin van het woord. “Van zonnepanelen tot warmtepompen, van groendaken tot isolatiemateriaal, van regenwateropvang tot duurzaam ventileren en van advies tot installatie. We bieden het complete pakket”, vertelt Walter Boerema van Bespaarhome. Ruim een jaar geleden werd de eerste paal geslagen en nu is het nieuwe Bespaarhome-pand dan helemaal klaar. “En”, zegt Boerema. “We hebben alles in eigen beheer gebouwd en geïnstalleerd.”

Lang gekoesterde wens
“Een energieneutraal pand waarin alle duurzame oplossingen zijn verwerkt die we aan klanten adviseren en leveren; dát was een lang gekoesterde wens”, aldus de duurzaamheiddeskundige. Het nieuwe pand is precies geworden zoals hij voor ogen had: “In het nieuwe pand kunnen we klanten laten ervaren hoe duurzame oplossingen er in de praktijk uitzien en hoe het werkt. Zo gebruiken we bijvoorbeeld een zonneboiler, verschillende omvormers, een warmtepomp en een wtw-ventilatiesysteem om het pand van warm water, schone lucht, warmte en energie te voorzien. Alles hangt mooi in het zicht, zodat we het goed kunnen laten zien. Op het dak zijn verschillende soorten - werkende - zonnepanelen in diverse opstellingen te bewonderen, evenals verscheidene groendak-samples. Daarnaast zijn alle andere duurzame producten die we verkopen aanwezig, zoals isolatiemateriaal, een groot assortiment regentonnen en andere oplossingen om regenwater op te vangen.”

Energiezuiniger leven
Ook de website www.bespaarhome.nl werd in een nieuw jasje gestoken, net als het logo en de huisstijl. “De nieuwe website is lekker overzichtelijk en dekt precies de lading van wat we doen: woning- en bedrijfseigenaren helpen om energiezuiniger te leven en te werken. Samen met de opdrachtgever bekijken we hoe we het bestaande of nieuwe pand op een logische manier energiezuinig of zelfs helemaal energieneutraal kunnen maken. Veel mensen denken: laten we zonnepanelen of een warmtepomp nemen. Maar als je nog geen dubbel glas hebt of het huis is niet goed geïsoleerd, dan is het handiger om daarmee te beginnen. Vervolgens kun je stap voor stap de volgende energiebesparende oplossingen invoeren, zoals duurzaam verwarmen, het opvangen van regenwater en het opwekken van zonne-energie.”

Tiny Houses
Het unieke van Bespaarhome is dat klanten er van A tot Z terecht kunnen, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Boerema: “We hebben alles in eigen beheer: ontwerp, levering en uitvoering. Maar het begint natuurlijk bij meedenken.”

Zo kwam Boerema ook in aanraking met het fenomeen Tiny Houses, de nieuwste loot aan de Bespaarhome-stam: “Tiny Houses draaien om milieuvriendelijk wonen, tevreden zijn met minder, terug naar de basis… allemaal uitgangspunten die we bij Bespaarhome hoog in het vaandel hebben staan. We zetten ons dan ook graag in om Tiny Houses zo duurzaam mogelijk te maken, zonder op comfort te hoeven inleveren. Onze bijdrage verschilt per project. De ene keer leveren we de duurzame bouwmaterialen, de andere keer ontwikkelen we een compleet doe-het-zelf-installatiepakket. Het is maar net waar de klant behoefte aan heeft.”

Naast Bespaarhome.nl is Walter Boerema ook oprichter en eigenaar van de webshops energienulshop.nl, kingspanshop.nl en regentonkoning.nl.


Meer info: www.bespaarhome.nl