MEDEMBLIK - Op zaterdag 10 juli is het zover: Het Bakkerijmuseum opent haar deuren. Na maanden van intensieve verbouwing kan de zomervakantie beginnen. Het Bakkerijmuseum is er klaar voor!

Wethouder blaast de bakkershoorn
Om 10.00 uur zal de bakkershoorn geblazen worden. In vroegere tijden werd dit, maar dan op een veel vroeger tijdstip, gedaan om het dorp te laten weten dat het brood klaar was voor de verkoop. Nu neemt de wethouder van de gemeente Medemblik, Harry Nederpelt, deze ter hand en laat daarmee horen dat het museum gereed is voor bezoek. Gezien de Corona beperkingen wordt er geen groots feest gevierd, maar wil het museum dit moment niet geruisloos voorbij laten gaan.

Vanaf januari is er hard gewerkt. Twee buurpanden zijn middels een grote dakoverkapping met elkaar verbonden, waardoor er bijvoorbeeld ruimte is ontstaan om het museum van een lift te voorzien. Naast de hellingbaan bij de entree, brede doorgangen en een drempelloze vloer maakt dit het Bakkerijmuseum beter toegankelijk dan voorheen. De winkel is compleet vernieuwd en uiteraard zijn de gebruikelijke lekkernijen, zoals de gevulde koeken en de truffels weer verkrijgbaar en te proeven in de sfeervolle ambiance van het Bakkerijmuseum. De bakkers staan weer klaar om de oude baktechnieken te demonstreren en de kinderen kunnen hun handen weer uit de mouwen steken. In dat opzicht is er weinig veranderd.

Het museum is tijdens de zomervakantie weer geopend van maandag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Reserveren is niet verplicht, maar in verband met drukte wel gewenst. Kijk voor meer informatie op www.deoudebakkerij.nl