MEDEMBLIK - Bakkerijmuseum De oude Bakkerij maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds om het 'Het lekkerste museum voor IEDEREEN' te realiseren in Medemblik, provincie Noord Holland. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft € 10.000,- per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november.

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

Velen hebben reeds het Bakkerijmuseum in Medemblik bezocht. De geur van verse koek, dagelijkse demonstraties, maar ook zelf de handen uit de mouwen steken … alle zintuigen komen aan bod. Het is een laagdrempelig museum; voor jong en oud, maar geheel drempelvrij is het nog lang niet.

Vanaf januari 2021 zal het naastgelegen pand bij het museum getrokken worden en zullen er dusdanige aanpassingen worden gedaan zodat 'het lekkerste museum van Nederland', 'het lekkerste museum voor IEDEREEN' wordt. Er zal een hellingbaan bij de entree komen, een invalidetoilet, alsmede een lift zodat het museum compleet toegankelijk is voor mindervaliden. Daarnaast zullen de exposities worden ingericht met multi zintuigelijke aanpassingen zoals voelobjecten, proeverijen, geuropstellingen en audiofragmenten voor visueel en/of auditief beperkte bezoekers. Zo kun je kijken met je handen, oren, neus en met je mond!

Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 de winnaars.