ENKHUIZEN - Op donderdag 15 juli van 11:00 – 12:00 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd voor de snuffelochtend Vlinder! Tijdens deze ochtend ontdekken de kinderen op speelse wijze van alles over het leven van rupsen en vlinders

Hoe zou je leven er uit zien als je als rups was geboren? We bekijken samen een mooi prentenboek vol natuurgetrouwe tekeningen. We zien het eitje en de rups en leren waarom de rups zo veel moet eten. Daarna beleven we het vervellen en verpoppen. En dan... verschijnt er een prachtige vlinder uit de pop! Het is eigenlijk ongelofelijk!
Na het interactieve voorleesverhaal knutselen we zelf een hongerig rupsje op een blad. Bij mooi weer duiken we samen nog even de vlindertuin in. En natuurlijk krijgen alle kinderen ook een mooie vlinderkleurplaat mee naar huis!

De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in de kinderboerderij en de natuurtuin.

Wij beginnen om 11:00 uur, inloopkwartiertje om 10:45 uur. Deelname € 4,- p.p. Let op: ook voor (groot)ouders/begeleiders. Je hebt pas een plaats als je reservering is bevestigd. Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl en vermeld het aantal en de leeftijd van de kinderen, of telefonisch: tel 0228-320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen.