AARTSWOUD - Aartswoud heeft een grote naam op het gebied van archeologische vondsten. Op zondag 6 maart is het Rundveemuseum tussen 11.00 en 16.30 uur open om daar meer van te laten zien. Om 13.00 en 15.00 uur zijn er lezingen van Sander Gerritsen, archeoloog werkzaam bij Archeologie West-Friesland.

Onlangs zijn tijdens de aanleg van de nieuwe rotonde bij Aartswoud weer een aantal bijzondere vondsten gedaan. Deze worden vanmiddag toegelicht.

Harrie van der Meij is als plaatselijk amateurarcheoloog met zijn vondsten ook van de partij. Kinderen kunnen onder leiding een pot kleien zoals dat eeuwen geleden ook al werd gedaan. En aan de hand van archeologische spelletjes komen ze meer over de archeologie van West-Friesland aan de weet. Bovendien lichten experts hun meegenomen bodemvondsten toe. Het gaat o.a. om zaden, stukken leer, botten, metaalvondsten en aardewerk.

Het thema sluit mooi aan bij de oude runderrassen die de stal van het museum bevolken. De Fries roodbonte koe bijvoorbeeld waarvan het museum er twee heeft liep ook in de Middeleeuwen al rond. Nu zijn er nog ongeveer 500 en is de soort zeldzaam. Zichtbare geschiedenis staat op 6 maart garant voor een mooie dag voor jong en oud!

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree is 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Voor bezoek kunt u reserveren via de website of via 06-12568365

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl