WOGNUM - Het faillissement van de DSB Bank wordt dit jaar zeker niet afgerond. Dat bevestigt de woordvoerder namens de curatoren aan NH Nieuws. Eerder was er nog de hoop dat het in 2020 zou lukken, maar de coronacrisis heeft roet in het eten gegooid.


Om het faillissement te kunnen afwikkelen is het nodig om de resterende leningen te verkopen. Maar vanwege de coronapandemie en de onzekerheid over de opbrengsten hebben de curatoren besloten dit uit te stellen. Mogelijk is 2021 nog wel haalbaar, twaalf jaar nadat de bank failliet ging.

Schuldeisers krijgen 136,5 miljoen terug
Ondertussen is er aan schuldeisers in december een bedrag van 136,5 miljoen euro terugbetaald. Daarmee heeft nu 78 procent z'n geld terug. Maar nog steeds staat er een bedrag van ruim 800 miljoen euro open. De curatoren verwachten ook dat bedrag en zelfs nog misgelopen rente terug te kunnen betalen.

75 miljoen euro winst
Dat de bank geld terug kan betalen komt onder meer doordat de bank al jaren winst maakt. De inkomsten lopen terug omdat leningen worden afgelost of overgesloten, toch verdiende de DSB Bank vorig jaar 75,8 miljoen euro. En dat ondanks het terugbetalen aan schuldeisers.

De bank kan nog geld verdienen omdat er geen rente hoeft te worden uitgekeerd. Dat gebeurt mogelijk dus als er na de afwikkeling van het faillissement nog voldoende geld over is.