HOOGWOUD - Kom kijken, struinen en proeven tussen veel oude en wat nieuwere spulletjes in de Museumboerderij in Hoogwoud. In de sfeervolle boerderij is op Tweede Paasdag 18 april tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te koop in kraampjes en uitstallingen. Mooie brocante uit verschillende landstreken is ruimschoots aanwezig. Het zijn merendeels spullen om huis en tuin sfeervoller te maken. Voor de tuin zijn er frisse plantenstekjes. Verder zijn er volop houten voorwerpen, keramiek, oud speelgoed, mandwerk en sieraden. Ook zijn er oude boeken, autootjes en albums.

Verzamelaars zullen dan ook beslist iets van hun gading tegenkomen. Mooi textiel uit grootmoeders tijd wacht op een mogelijke derde eigenaar. En ook niet onbelangrijk is dat alles voor een leuk prijsje van de hand gaat. De aangeboden spullen hebben in elk geval één ding gemeen: ze zijn allemaal tamelijk uniek en niet makkelijk meer te krijgen!

Mooie, oude spullen met een verhaal vindt u ook in het museum. Door de hele boerderij staat de grote verzameling van de laatste eigenaar, Adriaan Donker. De ervaring is dat bezoekers niet snel uitgekeken raken. Er zijn vrijwilligers die leuke anekdotes kunnen vertellen en graag informatie geven over de (bijna) vergeten gebruiksvoorwerpen. Elke ruimte brengt verhalen en nieuwe verrassingen. Ook op het fraai gelegen erf en in de oude boomgaard ga je terug in de tijd. Voor oud en iets nieuwer in boerenerfstijl kunt u op 18 april terecht in Hoogwoud!

De museumboerderij aan Koningspade 31 is op 18 april vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur te bezoeken. De entree voor de markt is 1 euro. Entree voor museumbezoek is 3 euro extra. Voor meer informatie: tel. 0226-351431 of kijk op www.museumboerderijwestfrisia.nl