DRECHTERLAND - Goed nieuws, na Drechterland Zuid (Hem, Oosterleek, Venhuizen en Wijdenes) krijgen nu ook de inwoners van Drechterland Noord (Hoogkarspel, Oosterblokker, Schellinkhout en Westwoud) glasvezel. Er komt dus glasvezel in heel Drechterland. Nu beide campagnes in Drechterland succesvol zijn afgesloten, kan DELTA Fiber Netwerk het glasvezelnetwerk gaan aanleggen. De voorbereidingen voor de aanleg zijn al in volle gang en we streven ernaar te starten in het eerste kwartaal van 2022.

Inzet van ambassadeurs en lokale partijen onmisbaar
Sonja Jansma, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk “Tijdens de campagne in Hoogkarspel, Oosterblokker, Schellinkhout en Westwoud is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs en lokale verkopers hebben, zelfs in deze coronatijd, alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel. En met succes, want in de laatste week was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt!

Alle woningen een glasvezelaansluiting
Alle inwoners in Hoogkarspel, Oosterblokker, Schellinkhout en Westwoud worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en de vervolgstappen. Daarin laten we ook weten dat we alle woningen een glasvezelaansluiting willen aanbieden. Waarom we dit doen? Tijdens de aanleg komen we langs woningen, ook van bewoners die zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Op deze manier zijn alle woningen direct klaar voor de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open.”

Een glasvezelaansluiting is nog geen glasvezelverbinding
Jansma vervolgt: “Een glasvezelaansluiting betekent dat we een vertakking van de glasvezelkabel naar het huis leggen en in huis een bijbehorend kastje (FTU) plaatsen. Let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Om daadwerkelijk supersnel en stabiel internet via glasvezel te kunnen gebruiken, heb je een abonnement nodig van een deelnemende telecomaanbieder. Inwoners die vóór zaterdag 1 januari 2022 nog een abonnement afsluiten bij één van de telecomaanbieders Caiway glasvezel, DELTA, Helden Van Nu of Online.nl, besparen de aansluitkosten.”

Hoe kunt u zich aanmelden voor glasvezel?
Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl, bezoek één van de Glasvezel Informatiepunten in Wognum (Boogerd 6) of Medemblik (Admiraliteitsweg 6a) of informeer bij een lokale verkoper bij u in de buurt.