HOORN - In de meivakantie bieden Cinema Oostereiland en MAK Blokweer een avontuurlijke film met activiteit voor kinderen en (groot)ouders. Na het succes van de documentaire Onder het Maaiveld voor volwassenen, is er nu ook een speciale versie voor jongeren. Bekijk de film bij Cinema Oostereiland en kom bij MAK Blokweer op Bodemdieren Avontuur!

Film Onder het Maaiveld Junior
Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op aarde wonen? Meer dan acht miljard dus! Van de makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad, die deze keer ondergronds gaan. Boven de grond wordt de wereld bevolkt door planten, insecten en vogels en natuurlijk mensen, maar onder de grond is er ook een wereld van wortels, wormen, schimmels en bacteriën. En wist je dat deze wereld ook druk met elkaar communiceert? In Onder het Maaiveld Junior zitten extra beelden van kinderen die met de bodem bezig zijn. Niet alleen leuk en leerzaam voor de kids, maar ook voor de (groot)ouders.

Bodemdieren avontuur
De film 'Onder het Maaiveld Junior' is van 26 april t/m 7 mei bij Cinema Oostereiland te bekijken. Je kunt tijdens deze dagen bij MAK Blokweer tussen 10:00 en 16:00 op bodemdieren avontuur.

Bij de balie in het bezoekerscentrum ontvang je enkele materialen en een bodemdieren-zoekkaart. Jouw avontuur kan beginnen! Het maakt niet uit of je eerst de film kijkt en daarna op bodemdierenavontuur gaat of andersom. Meer informatie is te vinden op de website van Cinema Oostereiland en MAK Blokweer.

Informatie en kaartverkoop voor de film Onder het Maaiveld Junior: www.cinemaoostereiland.nl

Informatie en reserveren voor het Bodemdieren Avontuur: www.mak-blokweer.nl