WESTFRIESLAND - Onder het collectief ‘Duurzaam Ondernemend Westfriesland’ organiseren de zeven Westfriese gemeenten, de Westfriese Bedrijvengroep, de Rabobank Westfriesland, het ontwikkelingsbedrijf NHN en de RUD NHN samen met Vitasys de allereerste Westfriese week van de circulaire economie. Deze week vindt plaats van 13 t/m 17 mei. Het volledige weekprogramma is te vinden op http://www.circulairwf.nl

Hergebruiken
In een circulaire economie worden grondstoffen zoveel mogelijk hergebruikt. Hierdoor behouden producten, onderdelen en materialen een zo hoog mogelijk waarde, en wordt er minder afval geproduceerd. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid een interessante theorie, maar hoe pak je dat aan als (in dit geval, Westfriese) ondernemer? Die vraag wordt vanuit meerdere punten belicht tijdens de Westfriese week van de circulaire economie.

Startbijeenkomst
Op maandag 13 mei wordt tijdens de startbijeenkomst een overzicht gepresenteerd van de activiteiten die er in de week worden georganiseerd. Daarnaast komt Houkje Rijpstra, directeur van Circulair Friesland vertellen over de Friese ervaringen met circulair ondernemen. In de week betreden ook enkele voortvarende ondernemers (pioniers die hun onderneming al (gedeeltelijk) circulair hebben ingericht) het podium om over hun persoonlijke ervaringen te vertellen.

Oproep
Westfriese ondernemers die interesse hebben in één of meerdere evenementen die in de week worden georganiseerd, kunnen zich aanmelden op www.circulairwf.nl. Daarnaast nodigt de organisatie alle Westfriese ondernemers met specifieke vragen of ideeën over circulair ondernemen uit om zich te melden op circulair@medemblik.nl of te bellen met (0229) – 85 60 00.