MEDEMBLIK - Komend weekend is het Waterweek in Medemblik! Zoal ieder jaar voegt de vrijwilligersorganisatie van de Westfriese Waterweek Medemblik nieuwe elementen toe aan het driedaags spektakel.

Culinair genieten en nieuwe restaurants

Vrijdag 9 augustus start de Waterweek met culinair aan de kade, dit jaar met muziek en nieuwe culinaire deelnemers: Saalhof (Wognum), Oost (Medemblik) en de Westfriese Tafel. Kaarten zijn verkrijgbaar bij deze restaurants en bij Costas, Meijer’s 2.0 en het Wapen van Medemblik.

Demonstraties reddingsacties
Zaterdag 10 augustus. Nieuw op de nautische dag zijn de twee reddingsacties voor het havenhoofd door een SAR-helikopter van de Kustwacht en de KNRM Medemblik. Ook ligt hier een originele oude botter, en is er een historisch lijnwerp- en wippertoestel waarmee je over de haven wordt getrokken. En verder: de doedelzakband is weer terug in Medemblik! :) Dit en nog veel meer kan je zien en beleven.

Oosterhavenconcert op zaterdagavond
Het concert wordt dit jaar verzorgd door het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps (KSM) uit Enkhuizen. Samen met de bekende zangeres Maaike Widdershoven en regionale talenten Sven Reus en Rosmarijn Broers geven zij vanaf 20.00 uur een fantastische gevarieerd concert vanaf het ponton in de Oosterhaven. (Ook gratis toegankelijk).

Vrouwencompetitie bij Drakenbootraces
Zondag wordt traditioneel afgesloten met de spectaculaire Drakenbootraces. Dit jaar zullen ook vrouwenteams strijden om de beker! Ga voor meer informatie naar: www.waterweken.nl / Medemblik.

Het gaat weer spetteren en bruisen in Medemblik op 9, 10 en 11 augustus. Kom je ook?