OPMEER - Zaterdag 20 en zondag 21 april 2024 organiseert Abbekerkse wandelsportvereniging 1969 ( AWV’69 ) hun jaarlijkse voorjaarswandelingen vanuit de gemeente Opmeer. Onze startlocatie is de HOSV- kantine gelegen aan de Waterkant 56 in Spanbroek. Vanaf deze plek gaan we dit keer richting De Weere en Abbekerk.


Momenteel zijn er langs de routes al veel kleurige bollenvelden te bewonderen. Naast bollen valt er veel meer te zien en te ontdekken in ons polderlandschap. Momenteel wordt de witte ofwel grote zilverreiger vaak gespot in de vele sloten en vaarten die dit gebied rijk is. Deze reiger kwam tot een aantal jaren geleden voornamelijk in Mediterrane gebieden voor. Door verbetering van hun leefomgeving in Nederland zien we ze hier ook steeds vaker. Met zijn statige en rustige manier van lopen weet hij meteen uw aandacht te trekken.


Ook de vele andere weidevogels en eendensoorten maken zich op voor het komende broedseizoen en het is soms verbazingwekkend wat zij moeten doen om hun toekomstige partner te verleiden.
Ware dansvormen worden u getoond naast hevige territoriumgevechten voor het beste plekje en het mooiste vrouwtje.
Ontdek de mooie natuur van West-Friesland in uw eigen directe omgeving en loop mee met een van onze geheel uitgepijlde en beschreven routes.
De afstanden zijn 10 km, 15 km en 25 km, bij alle routes heeft u de mogelijkheid onderweg te genieten van een heerlijk kopje koffie of thee bij een van de horecagelegenheden die aan de routes liggen.


Tussen 9.00 uur en 11 uur kan gestart worden voor 25 km, voor de andere afstanden kunt u starten tussen 9.30 uur en 12 uur. De kosten zijn €5 p.p.
Voor vragen kunt mailen naar secretariaatawv69@gmail.com.