OPMEER - In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Opmeer heeft de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Arthur van Dijk, besloten de heer W.G. (Wim) Groeneweg te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Opmeer.


De benoeming van de waarnemend burgemeester vindt plaats in verband met het onverwachte overlijden van burgemeester Nijpels en het feit dat de lopende procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester nog niet is afgerond.

Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar vaststaat dat de periode zonder vaste burgemeester langer dan drie maanden gaat duren. Het streven is dat in juli 2021 de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester is afgerond met de benoeming en installatie van een nieuwe burgemeester.

Wim Groeneweg was van november 2019 tot november 2020 waarnemend burgemeester van de gemeente Oudewater. Van 2011 tot en met 2018 was hij burgemeester van de gemeente Vianen. Van 2003 tot en met 2010 was hij wethouder in de gemeente Woerden. Groeneweg is 63 jaar en lid van het CDA.

De waarnemend burgemeester treedt per 8 maart 2021 in functie.