HOORN - Kinderen die tijdens de Voorjaarsvakantie het Museum van de 20e Eeuw bezoeken kunnen gratis een speculaaspop versieren. Ook kunnen ze samen met hun (groot)ouders een kwis doen op de gratis AudioTour. En er zijn nog twee leuke tentoonstellingen te bekijken.

Kinderen krijgen in het nostalgische museum een oudhollandse speculaaspop en mogen die onder enthousiaste begeleiding zelf versieren. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Kom gezellig naar het museum en versier een heerlijke speculaaspop op 21 t/m 25 februari tussen 12.00 en 16.00 uur. In het museum worden ook een ouderwetse speculaasmachine en speculaasplanken getoond. En in het winkelstraatje van vroeger vind je de bakkerij en bakkerswinkel.

Maar ook bouwen en spelen

Kinderen kunnen echter ook bouwen en spelen in het nostalgische museum. Speel een spelletje tafelvoetbal of ga sjoelen. Met Kapla een reuzetoren bouwen kan ook of ga aan de slag met tafels vol Lego of Playmobil. Je hoeft je tijdens de vakantie niet te vervelen.

Keuze uit Puzzeltochten en Audiotours

Je kunt ook met je gezin samen een speurtocht langs de Nederlandse kindertelevisie maken of de gratis AudioTour met ingebouwde kwis doen. Uiteraard bekijk je ook de twee leuke tentoonstellingen: “70 jaar KinderTV” en “50 jaar Jan, Jans en de Kinderen” die nog steeds te zien zijn. De Jan, Jans -expositie is t/m 6 maart te zien en de KinderTV-expositie is nog t/m juni te zien.

Kijk voor meer informatie (entreeprijzen, parkeren en meer) op www.museumhoorn.nl.
De MuseumKaart geeft gratis entree.