MIDDENMEER - Donderdag 6 april heeft Joep Kieft van Agriport Vastgoed BV de eerste paal geslagen voor het eerste bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Agriport in Middenmeer.

Het pand ligt langs de entree van Agriport en is flexibel in te delen in units van 100 tot 1.000 m2. 'Elk bedrijf heeft zo haar eigen ruimtebehoefte. En die ruimtebehoefte verandert vaak door de tijd heen. We hebben er bij het ontwerp van de constructie rekening mee gehouden dat de wanden eenvoudig geplaatst en verplaatst kunnen worden. Zie dit gebouw maar als een maatpak dat mee kan veranderen met de drager', aldus Jack Kranenburg, directeur van Agriport Vastgoed BV.  'Vanzelfsprekend is het een heel  energiezuinig gebouw. Maar in onze ogen gaat duurzaam bouwen verder dan alleen het terugbrengen van energiegebruik. Het gaat ook om multifunctionaliteit. Daarmee is een pand langer inzetbaar en is de CO2 footprint voor de gebruikte bouwmaterialen lager.'

Het pand wordt door Aannemingsbedrijf Archangel uit Amsterdam gebouwd in opdracht van Agriport Vastgoed BV. De oplevering is begin juli van dit jaar.

Vlakbij het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw maakt een andere heistelling overuren op de nieuwe bouwkavel van Beemsterboer BBS.  Daarachter wordt volop gebouwd aan alweer het volgende datacenter van Microsoft. ECW Netwerk bouwt midden in het glastuinbouwgebied aan een nieuwe duurzame geothermiebron en er wordt dit jaar maar liefst 325.000 m2 nieuwe kassen gebouwd in Agriport. De drukte is dus nog niet voorbij.